Mili traže situiranog vlasnika

Izvor: Press, 30.Jul.2010, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mili traže situiranog vlasnika

Sekretarijat za komunalne poslove raspisao konkurs za usvojitelja osakaćene keruše. Budući vlasnik moraće da bude situiran, da ima kuću ili stan sa baštom, uz obavezu da joj pruži 24-časovno prisustvo i negu Budući vlasnik keruše Mile, kojoj su pre tri meseca brutalno odsečene sve četiri šape, moraće da ispuni čitav niz uslova da bi ovaj pas postao njegov ljubimac. Budući usvojitelj moraće da bude Beograđanin, finansijski stabilan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i vlasnik kuće sa baštom ili stana koji ima direktan izlaz na zelenu površinu!U Sekretarijatu za komunalne poslove, koji je organizovao konkurs za Milinog usvojitelja, kažu i da će budući vlasnik morati da ima prebivalište u Beogradu, kao i da obezbedi celodnevno prisustvo uz psa. Prednost će, kako su naveli, imati i sugrađani koji ili nemaju psa, ili imaju jednog psa koji je veličine keruše Mile ili manji.
Uslovi za princezu
- Imajući u vidu invaliditet keruše, namera nam je da joj bude omogućen što normalniji život. Sada kada je određena vrsta proteza koja je psu potrebna i kada se ušlo u njihovu izradu, stručna komisija je donela i kriterijume za budućeg usvojitelja, koji su bili neophodni, imajući u vidu specifično stanje psa - objašnjavaju u tom sekretarijatu.
Kako su naveli, usvojitelj mora da ima stalne i stabilne finansijske prihode zbog neophodne medicinske nege i pojačane ishrane.
- Takođe, usvojenje Mile biće moguće samo uz saglasnost budućeg vlasnika da stručna ekipa VU "Veterina Beograd" jednom mesečno ima pravo da pregleda kerušu i uvid u način na koji se ona neguje. Ukoliko dođe do neadekvatnog tretmana, ta ustanova i grad Beograd imaju pravo da oduzmu psa od usvojitelja - naglašavaju u Sekretarijatu za komunalne poslove.
Prijave za usvojenje keruše Mile zainteresovani mogu dostaviti odseku zoohigijene tog sekretarijata na adresu Golsvortijeva 35, Beograd.
Specijalna komisija
- Rok do kada bi prijave trebalo da stignu ne postoji. Zbog specifičnosti povoda za prijavljivanje, neće to biti konkurs, već očekujemo da se jave svi koji ispunjavaju uslove za dobrobit Mile i žele da je udome. Prijave će razmatrati stručna komisija, a to kako će se proveravati i kada, rano je reći - objašnjavaju za Press u VU "Veterina Beograd".
Da li će prijave poslati i mnogi poznati koji su ovoj keruši već nudili dom nakon što je javnost saznala za njeno sakaćenje, u toj ustanovi ne žele da komentarišu.
Inače, stručnu komisiju će činiti i Goran Paskaljević, kao predstavnik nevladinih organizacija odnosno udruženja za zaštitu životinja, Sandra Spoja, devojka koja je pronašla kerušu Milu, veterinar Miloš Ranđelović, koji joj je u prvim danima pružao stručnu pomoć, kao i Veran Matić, direktor medijske kuće B92, koja je formirala Fond "Mila".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.