Mesto spomeniku u Muzeju romske kulture

Izvor: Studio B, 17.Feb.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesto spomeniku u Muzeju romske kulture

Muzej romske kulture u Beogradu podneće zvaničan zahtev autoru spomenika Šabana Bajramovića da se odlije još jedna kopija spomenika i smesti u Muzej, gde neće biti skrnavljen, saopšteno je danas iz te romske ustanove.

"Nepoznati delikventi po četvrti ali siguran sam, ne i poslednji put, skrnave, crtajući ili pišući ogromne poruke na račun Roma. Ovih dana su ti 'nepoznati' na postamentu Šabanovog monumenta ispisali 'Stop ciganskom teroru'", navodi se u saopštenju direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Muzeja Dragoljuba Ackovića, povodom najnovijeg skrnavljenja spomenika.

Acković je upitao kako to Romi vrše teror nad srpskim "nepoznatim delikventima" ali i istakao da su Romi od avgusta prošle godine znali da Šaban Bajramović tamo neće imati mira.

"Znamo i mi da ovaj Muzej i nije baš neko mesto za 'kralja Šabana' ali je sigurno bolje od Nišavskog keja. I, mnogo sigurnije", ocenio je Acković.

U Muzeju bi, kako se dodaje, svakog jutra na postamentu spomenika, umesto pogrdnih reči upućenih Romima, osvanjivali buketi cveća, koje će mu donositi njegovi poštovaoci "neromskog i romskog porekla".

"Neka Šaban bar tu ima mira, ako ga u svom rodnom Nišu nema", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.