Meštani Resnika traže izvinjenje od Đilasa

Izvor: Blic, 10.Apr.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Resnika traže izvinjenje od Đilasa

Nekoliko stotina žitelja Resnika večeras je održalo mirnu protesnu šetnju zbog doseljavanja Roma iz "Belvila", a najavili su da će se okupiti i sutra. Oni su na skupu zatražili izvinjenje od gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, jer je on ocenio da je njihovo protivljenje doseljavanju Roma "isključivo rasistički motivisano".

Meštani su se prošetali od Tržnog centra koji se nalazi u centu Resnika glavnom ulicom do kružnog puta i vratili se nazad.

Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najavili da će se okupiti i sutra u 16.30 sati, ali da će se na kružnom putu zadržati jedan sat.

Okupljeni su potpisali peticiju protiv naseljavanja Roma, a tokom protesta nije bilo nikakvih incidenata.

U Resniku su već postavljeni stambeni kontejneri, 32 obična i četiri dupla. Montirana je i jedna sanitarija, od dvadeset koliko je planirano, koja sadrži dva mokra čvora i dve tuš kabine.

Na skupu koji je održan juče je istaknuto da protesti nema veze sa političkim strankama, a od gradonačelnika Dragana Đilasa je zatraženo izvinjenje jer je, kako je navedeno na skupu, građane Resnika povezao sa rasistima.

U neredima koji su izbili u subotu u ovom beogradskom predgrađu lakše je povređeno 13 policajaca i dva građanina, a privedeno je 20 osumnjičenih.

Povezane vesti: Novi protest u Resniku zbog preseljenja Roma Đilas: Napadi u Resniku isključivo rasno motivisani Povređeno 12 policajaca i dva građanina na protestu u Resniku protiv doseljavanja Roma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.