Mesta za 300 mališana

Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesta za 300 mališana

Mališani iz rakovičkog vrtića „Labudić" već tri meseca idu u novootvoreno obdanište „Oraščić" na Vidikovačkom vencu, jer se njihov vrtić renovira. Kada se završi sanacija u januaru, deca će se vratiti u matični vrtić i tako ustupiti mesto za bar 300 mališana, koji su na listi čekanja.

Trenutno oko 600 najmlađih Rakovčana nema svoje mesto u vrtiću.

- Više od 300 dece uzrasta tri do sedam godina ići će u „Oraščić" dok se ne završi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << renoviranje njihovog vrtića „Labudić". Čim oni izađu, doći će nova deca, a lista čekanja biće bar prepolovljena - istakla je Radmila Aranđelović, direktorka Predškolske ustanove „Rakovica", prilikom jučerašnjeg obilaska novootvorenog vrtića „Oraščić" u koji su se deca uselila u septembru. Prostor za novi vrtić, ukupne površine 1.730 kvadrata, uzet je u zakup na 10 godina.

- Sviđaju mi se nova sobica i igračke koje smo dobili - kaže šestogodišnja Maja dok je njenoj vršnjakinji Tijani ipak lepši „Labudić" „jer tamo imaju veće dvorište".

Za opremanje „Oraščića" iz budžeta grada izdvojeno je 3,7 miliona dinara.

Kako bi se lista čekanja na ovoj opštini što više smanjila, uskoro će biti otvoren i vrtić „Izvorčić 2", adaptacijom poslovnog prostor u Slavoljuba Vuksanovića.

- Izabrani su izvođači radova i uskoro počinje sanacija vrtića „Izvorčić", a urađena je i tehnička dokumentacija za renoviranje obdaništa „Dolores" - navodi Ljiljana Jovčić, sekretarka za dečju zaštitu.

Internom kontrolom, nedavno završenoj u Rakovici, utvrđeno je da između 30 i 40 mališana mesecima nije dolazilo u obdanište i(li) nije plaćalo boravak. Inspektori Sekretarijata trenutno kontrolišu vrtiće na Paliluli.

Novi vrtići u Zemunu i na Čukarici

U Batajnici će krajem ove ili početkom sledeće nedelje zvanično biti otvoreno obdanište „Petar Pan", koje može da primi 300 dece. Za desetak dana, nešto manje mališana (270) sa Čukarice, useliće se u vrtić na Čukaričkoj padini, gde se trenutno oprema kuhinja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.