Među prvih sto u svetu

Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među prvih sto u svetu

Beograđanin Ivan Iva-nišević postao je državni prvak u šahu na prvenstvu koje održanom od 15. do 28. marta u Mataraškoj banji. On je u poslednjem kolu pobedio velemajstora Nikolu Sedlaka i na taj način se izdvojio na vrh tabele.

Velemajstor Ivan Ivanišević je nakon 13 odigranih partija imao po šest pobeda i remija i samo jedan poraz i na taj način pretekao Bojana Vučkovića u konačnom plasmanu. Turnir je održan u hotelu „Termal" i učestvovalo je 14 takmičara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa velikim šahovskim umećima. Drugo mesto osvojio je Bojan Vučković koji je imao samo jedan remi više, ali je bio presudan da ga Ivanišević pretekne u ukupnom plasmanu.

Ivan Ivanisević je jedan od retkih šahista Srbije koji je posle mnogo godina uspeo da uđe među prvih 100 na rang listi Svetske šahovske oprganizacije, a trenutno je 62.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.