Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematička gimnazija u Beogradu obeležila 51 godinu postojanja

Matematička gimnazija u Beogradu danas je obeležila 51 godinu postojanja svečanošću u Ruskom domu i tom prilikom je pohvaljeno 26 učenika, osvajača medalja i nagrada na međunarodnim takmičenjima u prošloj godini.

Direktor te gimnazije Srđan Ognjanović rekao je da su đaci u protekloj godini postigli veliki uspeh na međunarodnim olimpijadama i da je to najveći broj osvojenih nagrada za jednu školsku godinu do sada.

"Naši učenici osvojili su 14 medalja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na olimpijadama prošle godine, od kojih je najsvetlija zlatna, na olimpijadi iz fizike", kazao je Ognjanović.

On je dodao da će gimnazija, specijalizovana za rad sa učenicima talentovanim za matematiku, fiziku i progamiranje, nastaviti da širi i promoviše nauku ne samo đacima u toj školi već i u celoj Srbiji.

"Razmišljamo o pokretanju učenja na daljinu, ali i da primimo strane učenike da slušaju nastavu kod nas na engleskom jeziku", istakao je Ognjanović.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da talenti koje Matematička gimnazija u Beogradu obučava predstavljaju Srbiju u "najboljem svetlu".

"Danas kada je informatika uvedena kao obavezan predmet u osnovne škole, očekujemo da se novim generacijama đaka Matematičke gimnazije priključe i oni koji su zainteresovani za ovu oblast", kazala je Matić.

Ona je dodala da Ministranstvo telekomunikacija podržava programe i aktivnosti koje podstiču mlade ljude da se usavršavaju u oblastima tehnologije i nauke.

"Te oblasti su ključ za razvoj nedostajućih kadrova i to je jedini efikasan i održiv put privrednog i ekonomskog prosperiteta Srbije", kazala je Matić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.