Marjanović: Tasovac izašao van okvira ovlašćenja

Izvor: Studio B, 20.Okt.2013, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović: Tasovac izašao van okvira ovlašćenja

Predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović smatra da je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac u svom odgovoru kolegijumu RTS-a izašao van okvira ovlašćenja koje ima.

Marjanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu navodi da izjava ministra "utoliko više zabrinjava kada imamo u vidu da je njegovo pismo objavljeno samo nekoliko dana nakon izveštaja Evropske komisije u kome je istaknuto da se pitanju finansiranja javnog servisa mora pristupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sveobuhvatno i uz puno razumevanje njegovog položaja".

Ona podseća na činjenicu da konačnu odluku o načinu i uslovima finansiranja javnog servisa neće doneti Ministarstvo kulture, nego parlament, kada se medijski zakoni koji, kako kaže, kasne godinu dana, konačno nađu u proceduri Skupštine Srbije.

Tasovac je ranije, odgovarajući na pismo Kolegijuma i generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića, povodom postavljanja Saše Mirkovića za njegovog pomoćnika, pozvao je Tijanića da tom ministarstvu dostavi precizan finansijski plan za sledeću godinu i prekine sa javnim licitiranjem godišnjeg budžeta te medijske kuće.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.