Maraton „Plemenito srce za narod Japana

Izvor: Studio B, 26.Jun.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maraton „Plemenito srce" za narod Japana

Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, Mileta Radojević, direktor GSP-a i Tošio Cunozaki, ambasador Japana, dočekali su u dvorištu direkcije gradskog prevoznika deset maratonaca Atletskog kluba „Plemenito srce".

Tom prilikom beogradski domaćini su, zajedno sa ambasadorom Japana posadili tri stabla prijateljstva.

Aleksandar Antić je izrazio divljenje prema postupku mladih atletičara i naglasio da je i na ovaj način prijateljstvo dva naroda dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << učvršćeno.

- Grad Beograd je od Japana doživeo izraze velikog prijateljstva u proteklih deset godina. Tu pomoć ne treba meriti ni u autobusima, ni u medicinskim aparatima, ona je bila od srca. Bez obzira na rastojanje koje se meri hiljadama kilometara, mi to prijateljstvo nećemo nikada zaboraviti, a pogotovu ne sada, kada je Japan zadesila prirodna katastrofa. Ponekad je i poruka, poput ove današnje, velika pomoć, a ja verujem da ćemo nastaviti da pomažemo Japanu, baš kao što je ta zemlja i nama pomogla kada nam je to bilo potrebno - rekao je Aleksandar Antić.

Tošio Cunozaki, ambasador Japana zahvalio se stanovnicima Beograda i Srbije na saosećanju i pomoći koja je njegovoj zemlji do sada upućena.

- Želim da vam kažem „hvala", kao i da se zahvalim maratoncima što su nam danas, i na ovaj način ukazali poštovanje. Hvala vam - rekao je ambasador Japana.

Mileta Radojević, direktor GSP „Beograd" još jednom je ponovio žaljenje zbog katastrofe i velikih žrtava koja je zadesila Japan.

- Prijateljstvo koje nam je iskazano donacijom 93 autobusa, medicinskom opremom, opremanjem škola i kulturnih institucija, mi u Beogradu i Srbiji pokušavamo da uzvratimo i ovim, simboličnim gestovima. Želimo da narod Japana zna da u nama ima prijatelja i da ne želimo da im se ikada više dogodi nešto slično - rekao je Radojević.

Porukom mira ambasadoru Cunozakiju obratio se i vođa maratona Milisav Janković, koji je inače i radnik GSP „Beograd". Tom prilikom ambasadoru su uručeni i prigodni pokloni, kao i pismo podrške narodu Japana.

Grupa maratonaca ovog kluba, u okviru Međunarodnog ekološko turističkog maratona „Koridor 7" od 29. do 29. juna, od Bezdana do Negotina, ovu trku trči u znak podrške narodu Japana.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Posađena stabla prijateljstva

Izvor: Danas, 26.Jun.2011

Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, Mileta Radojević, direktor GSP-a i Tošio Cunozaki, ambasador Japana, dočekali su juče u dvorištu direkcije gradskog prevoznika deset maratonaca Atletskog kluba „Plemenito srce“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.