Manifestacija Kreda crta maštom

Izvor: Studio B, 12.Okt.2013, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija "Kreda crta maštom"

U Domu Narodne skupštine održana je manifestacija "Kreda crta maštom" u okviru Dečije nedelje.

U skupštinskim klupama danas su, umesto poslanika, sedela deca, pa su tako u Domu Narodne skupštine, barem na jedan dan, oštre polemika poslanika zamenile pesma i igra najmlađih građana Srbije.

Velika sala parlamenta, gde poslanici "ukrštaju" argumente i donose zakone, bila je ispunjena decom koja su se, u okviru manifestacije "Kreda crta maštom", družila, recitovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stihove i pevala 12. godinu za redom u zdanju na Trgu Nikole Pašića.

Deca svih uzrasta iz Beograda, Niša, Jagodine, Šapca, Banja Luke i nekoliko gradova sa Kosova i Metohije pokazala su svoje talente, a mališane je zabavljao i Minja Subota, koji im je otpevao pesmu "Kada se rodi deti".

Pozdravio ih je zamenik generalnog sekretara Radoslav Vujović koji je rekao da će barem na kratko "njihova mašta biti zakon".

"Znam da ponekad ne razumete šta mi odrasli radimo, a samo se trudimo da zemlju učinimo boljom nego što smo je zatekli od naših roditelja. Jednog dana ćete vi preuzeti odgovornost za zemlju, a neki među vama će možda biti poslanici ili ministri", rekao je Vujović.

Deca su druženje nastavila i ispred Doma Narodne skupštine, gde su kredama crtala i pisala i ostavljala svoje poruke.

Manifestaciju organizuju "Deca Palilule", a pokrovitelj je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pesma i igra u Skupštini Srbije

Izvor: B92, 12.Okt.2013

Beograd -- U skupštinskim klupama su, umesto poslanika, sedela deca, pa su tako, barem na dan, oštre polemike poslanika zamenile pesma i igra najmlađih građana Srbije...Velika sala parlamenta, gde poslanici "ukrštaju" argumente i donose zakone, bila je ispunjena decom koja su se, u okviru manifestacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.