Mališani posetili Muzej vazduhoplovstva

Izvor: Glas javnosti, 01.Sep.2011, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani posetili Muzej vazduhoplovstva

BEOGRAD- Romski mališani koji su nekad živeli ispod mosta „Gazela”, a sada stanuju u naselju u Surčinu, posetili su Muzej vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla.

Sa njima su se družila i deca iz Prihvatilišta za decu i omladinu, a u obilazak muzeja poveo ih je gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić. Deca su imala priliku da vide više od 200 letelica, od kojih i veliki broj aviona iz Drugog svetskog rata, različitog porekla i iz više zemalja.

–Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je još jedna prilika da se deca upoznaju sa različitim sadržajima i ustanovama koje naš grad nudi. Cilj nam je da ih kroz ovakve akcije dodatno motivišemo da uče, jer se samo obrazovanjem mogu odvojiti od donjeg praga siromaštva i jedino tako mogu postati korisni članovi našeg društva, izjavio je Đukić i napomenuo da će grad nastaviti sa dosadašnjim aktivnostima za decu koja idu u školu, kao što je organizovan prevoz iz naselja do škole, dodatni časovi u društvenim centrima u svih pet neformalnih naselja.

Direktor Muzeja vazduhoplovstva Predrag Grandić napomenuo je da ova kulturna ustanova ima odličnu saradnju sa školama i da su im đaci najvernija publika, te da se njima bogata istorija ratnog vazduhoplovstva uvek predstavlja na zanimljiv način.

 U Prihvatilištu za decu i omladinu trenutno se nalazi dvadesetoro dece, dok je u obilasku Muzeja bilo njih desetoro, jer su se ostali pripremali za sutrašnji polazak u školu.

 –Ovakve akcije predstavljaju dragocena iskustva za psihički i fizički razvoj ove dece, jer im nudimo nešto što će im trajno ostati kao jedno pozitivno iskustvo  – rekla je Danijela Stajković, rukovodilac Prihatilišta.

Inače, tokom ovog leta deca iz nekadašnjeg nehigijenskog naselja „Gazela” učestvovala su u nizu akcija i programa koje je za njih organizovao Sekretarijat za socijalnu zaštitu. Mališani su imali priliku da se bave tenisom, odbojkom, izviđaštvom, da gledaju predstave na Gardošu, obiđu most na Adi, idu na krstarenje Savom i Dunavom, pevaju u horu, bave se glumom i učestvuju u likovnim radionicama. Posetom Muzeju vazduhoplovstva završio se program koji je Sekretarijat pripremio za njih i ovaj letnji raspust.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.