Mali istrčao polumaraton, sporiji nego prošle godine, najveći utisak koncert Filharmonije na mostu

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali istrčao polumaraton, sporiji nego prošle godine, najveći utisak koncert Filharmonije na mostu

Beograd je još jednom pokazao pravo lice i koliko je lep, veliki i svetski grad, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali drugu godinu zaredom trčao je polumaratonsku trku na Beogradskom maratonu.

Mali, koji je deonicu od 21 kilometar prešao u vremenu od 2:05.22, nešto sporije nego prošle godine, izrazio je zadovoljstvo što je iz Beograda još jednom poslata lepa slika u svet.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bilo lako trčati, dosta je vruće, a najvažnije mi je bilo da videm kao mladi i stariji bodre jedni druge rečima "''Ajmo Beograde, ''ajmo Srbijo, ne odustaj"... Vreme nije bitno, već da cenimo mladost, zdravlje i sport", rekao je Mali novinarima posle trke.

Kako je naveo, najveći utisak mu je koncert Beogradske filharmonije na mostu na Adi.

"Na najtežoj deonici slušati Vivaldija je impresivno. Ponosan sam na maraton, pokazali smo koliko smo dominantna sportska prestonica u regionu", kaže Mali, uz konstataciju da su ga u teškim momentima nosili mužički taktovi sa raznih puktova.

Najavio je i da će u narednim godinama trčati Beogradski maraton, bez obzira da li će ostati gradonačelnik.

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

"U svakom slučaju ću trčati. Funkcija nje važna, već da deci damo primer koliko je važno da trče i bave se sportom, ali i da izgrade pravi sportski duh".

Mali je dodao i da je video Aleksandra Šapića pre trke, ali ne i na stazi, pohvalivši novu trasu rečima da je atraktivnija.

Beogradski maraton, 31. po redu, danas je održan uz učešće od rekordnih 7.300 trkača.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.