Mali: Za tri i po godine broj nezaposlenih smanjen za 20.000

Izvor: Blic, 10.Nov.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Za tri i po godine broj nezaposlenih smanjen za 20.000

Broj nezaposlenih u Beogradu u poslednje tri i po godine smanjen je za 20.000 i to je potvrda da smo na dobrom putu, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

Prema poslednjim podacima, broj nezaposlenih u Beogradu iznosi 88.785, rekao je Mali na otvaranju Beogradskih investicionih dana i dodao da će posebna pažnja na tom skupu biti posvećena regionalnoj saradnji.

- Pre tri i po godine kada smo preuzli rukovodjenje gradom, on je bio na rubu bankrota, preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su propala, pristizali su novi dugovi na naplatu, javna preduzeća su bila prezadužena. Krenuli smo u posao fiskalne konsolidacije i uspeli da vratimo skoro 500 miliona evra - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i političkoj stabilnosti, prestonica je postala povoljna destinacija za investicije.

- U narednih par meseci potpisaćemo ugovor o izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu, kao i ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd, to su projekti ukupne vrednosti 500 miliona evra - istakao je Mali i podsetio na ugovor za čišćenje deponije Vinča vrednosti 300 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali: Nekad iskušenja, danas prednost

Izvor: B92, 10.Nov.2017

Broj nezaposlenih u Beogradu u poslednje tri i po godine smanjen je za 20.000 i to je potvrda da smo na dobrom putu, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali...Prema poslednjim podacima, broj nezaposlenih u Beogradu iznosi 88.785, rekao je Mali na otvaranju Beogradskih investicionih dana i dodao da će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.