Mali:Vodimo odgovornu socijalnu politiku

Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali:Vodimo odgovornu socijalnu politiku

O funkcionisanju grada i sprovođenju mera štednje, o socijalnim pitanjima, ulaganjima, i o projektu Beograd na vodi, u emisiji Panorama Ivane Vučićević, govorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 U ovom trenutku u toku je  međunarodni sajam turizma  na kojem učestvuje  preko 1100 izlagača i to je prava prilika da se Beograd kao vodeća  turistička destinacija prikaze u novom svetlu, smatra prvi čovek prestonice..

Gradonačelnik  Beograda očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da tokom i 2016 biti otvoren MSU, kao i jedinstveni muzej grada Beograda. On je najavio dolazak glumaca Ričarda Drajfusa na ovogodišnji FEST, za koji ponovo postoji veliko interesovanje o čemu  svedoči i dobra prodaja karata.Sledi  i festival dokumentarnog i kratkometraznog filma, a sve te kulturne manifestacije uticaće svojom dobrom organozacijom i programima da se poboljša imidž Beograda.

Kulturne manifestacije biće bolje organizovane nego do sada, a  gradonačelnik najavljuje  i više prvorazrednih sportskih događaja  u narednom periodu poput šampionata u futsalu, atletskih takmičenja  i  kvalitetnih nadmetanja u drugim sportskim disciplinama.

Strani posetioci , uključujući i investitore, moraju svoje utiske da prenesu drugima i na tome se radi, kaže Mali , uz ocenu da su prošle godine zabeleženi  rekordni prihodi od turizma na nivou grada.

„Beograd je politički, kulturni i turistički centar regiona. Beogradjani  žive tesko, nije jednostavno, dosta toga je nasleđeno, uspeli smo da prepolovimo rekordni budžetski deficit. Voleo bih da je situacija bolja, ali  smo  nasledili tešku situaciju, zato je morao da se stegne kaiš. Ostvarene su značajne uštede, a iz tih ušteda stipendiramo najbolje studente BU,  uspeli smo da isplatimo naknade porodiljama i da omogućimo  normalnije  funkcionisanje grada ", naglasio je Mali.

U nastavku emisije bilo je govovora o funkcionisanju gradskih javnih preduzeća,  svakodnevnim kontaktima koje gradonačelnik ima sa sugrađanima, konsolidaciji, položaju GSP-a i Busplusu, socijalnoj politici i drugim aktuelnim pitanjima.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.