Mali: U slučaju Senior kartica nije prekršen zakon

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: U slučaju Senior kartica nije prekršen zakon

Svi penzioneri u Beogradu imaće pravo na Senior kartice koje će im omogućiti brojne popuste, kaže Mali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da nije prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti kod projekta besplatne Senior kartice za penzionere u Beogradu kako je naveo poverenik za informacije od javnog značaja Rodioljub Šabić.

Mali je naglasio da ne veruje "da postoji zla namera Šabića već samo da nije upućen u korake koje Grad sprovodi".
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Procedura za preuzimanje senior kartice krajnje jednostavna, prijavljivanje od sutra!

"Od 1. novembra građani će dobiti privremene kartice. Danas je podnesen zahtev za izradu e- baza, kao što je definisano zakonom. Odmah nakon toga ide nabavka za softver. Nismo prekršili nikakav zakon", naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da se nada da će imati saglasnost i poverenika kada ceo postupak bude završen.

Upitan da li je tačno da penzioneri na Novom Beogradu i Starom gradu neće biti uključeni u projekat, on je rekao da će svi penzioneri u Beogradu imati pravo na Senior kartice kojima će prilikom kupovine moći da ostvare brojne popuste.

"U Beogradu ima 407.000 penzionera i svima će te kartice biti distribuirane preko klubova za stare ili preko opština. Naravno, ukoliko opština Novi Beograd bude želela da bude deo tog projekta", naglasio je Mali.

On je pojasnio da će 1. novembra penzionerima biti distribuirane privremene senior kartice, a kada se završi tender izrade baze podataka biće podeljene trajne kartice koje će biti besplatne za penzionere a sa kojima će moći da ostvare brojne popuste prilikom kupovine.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.