Mali: Radovi na Hercegovačkoj ulici završeni u roku

Izvor: Studio B, 14.Sep.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Radovi na Hercegovačkoj ulici završeni u roku

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je potpuno rekonstruisanu Hercegovačku ulicu i novi parking.

Radovi na ovoj ulici su se izvodili na području projekta „Beograd na vodi", a obuhvataju prostor od zgrade Beogradske zadruge do Savske promenade.

Gradonačelnik je rekao da je završetkom Hercegovačke ulice ispunjeno obećanje koje je dato početkom jula, kada je rekonstrukcija i započeta.

- Ulica je potpuno rekonstruisana, zamenjen je asfalt, trotoari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << javno osvetljenje, ima mnogo više zelenila i zajedno sa parkingom i rekontruisanom zgradom Beogradske zadruge ovaj deo grada je sada potpuno drugačiji. Radovi na rekonstrukciji Savske promenade teku po planu i biće završeni oko 22, 23. septembra. Kamen temeljac za projekat „Beograd na vodi" biće postavljen u poslednjoj nedelji septembra, a do tada ćemo objaviti i ugovor za ovaj projekat. Rekonstrukcija Hercegovačke ulice i promenade daje sliku kako će ovaj deo grada izgledati. Ovo je u potpunosti finansirao arapski investitor, a vrednost investicije, rekonstrukcije ulice i promenade, iznosi oko četiri miliona evra - istakao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je do sada uklonjeno 236 nelegalnih i legalnih objekata, 94 porodice su iseljene i uklonjena su 54 plovila.

- Sve je spremno da radovi počnu. Sve radimo u fazama, kreće izgradnja dve stambene kule, a tu ima pet-šest objekata koji su vezani za izgradnju prve faze projekta. U narednih desetak dana potpisaćemo ugovor sa velikim hotelskim lancem, što će biti korak ka realizaciji izgradnje hotela sa pet zvezdica. Sledi rekonstrukcija promenade celom dužinom od oko 2,2 kilometra, kako bi Beograđani imali mogućnost da uživaju i dok radovi traju. Od marta prošle godine do sada, za godinu i po dana, na pragu smo ove velike investicije i postavljanja kamena temeljca - naglasio je Mali.

Prema njegovim rečima, kanalizaciona i vodovodna mreža u tom delu će biti obnovljena i stvoriće se svi uslovi za deset do petnaest hiljada građana koji će ovde u budućnosti živeti.

- Taj projekat će nam takođe omogućiti da sredimo nekoliko vodovodnih i kanalizacionih sistema. Ovaj projekat je pokretačka snaga za sve, ne samo što imamo investitora koji nam donosi 3,5 milijardi evra i što pokrećemo građevinsku industriju već Grad Beograd pokreće investicioni ciklus za infrastrukturu u ovom delu. To je indirektno povezano i sa Interceptorom koji je vezan za fabriku za prečišćavanje vode u Velikom selu i za druge infrastrukturne projekte koji su važni za ceo grad - precizirao je gradonačelnik.

Događaju su prisustvovali gradski urbanista Milutin Folić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, šef kabineta gradonačelnika Luka Tomić, direktor JKP „Parking servis" Andrija Čupković, načelnik Komunalne policije Nikola Ristić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor preduzeća „Beograd na vodi" Nikola Nedeljković i njegov zamenik Aleksandar Trifunović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.