Izvor: Blic, 25.Jan.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Problem kanalizacije na levoj obali Dunava mora da bude rešen

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas naselja Krnjača i Kotež i tom prilikom istakao da problem sa kanalizacijom na levoj obali Dunava mora da bude trajno rešen.

Prema njegovim rečima, u bloku Braća Marić urađena je kanalizaciona mreža u dužini od 1,2 kilometra.

– Nepostojanje adekvatne kanalizacione mreže praktično na čitavoj levoj obali Dunava jeste problem koji bi morao da bude trajno rešen. U ovom delu Beograda to je apsolutno najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problem, u šta sam se uverio u razgovoru sa građanima. Veoma brzo ćemo obezbediti finansiranje i to će biti fond koji je definisan isključivo za levu obalu Dunava – naglasio je Mali.

On je obišao radove na asfaltiranju Ulice prva Sutjeska u Krnjači i podsetio na plan prema kojem će sve ulice na opštini Palilula biti „presvučene” novim asfaltom do kraja sledeće godine.

– U proteklih godinu i po dana na opštini Palilula rekonstruisano je više od 50 ulica, a tom prilikom postavljeno je preko 30 kilometara novog asfalta. Tokom tekuće i naredne godine realizovaćemo plan prema kojem će svaka ulica na opštini Palilula dobiti novi asfalt bilo da je u pitanju kategorisani ili nekategorisani put.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izrazio je mišljenje da je u poslednjih 18 meseci na ovoj opštini napravljen pomak na bolje.

– Dobili smo 220 miliona dinara od Grada Beograda za asfaltiranje nekategorisanih ulica. Građani su nestrpljivi po pitanju kanalizacije, ali sigurno vide da se konačno nešto radi po tom pitanju. Nadamo se da će grad ugovorom obezbediti dodatnih 38 miliona evra, što bi potvrdilo dinamiku radova za narednih pet, šest ili 10 godina. Na kraju tog procesa cela leva obala Dunava biće priključena na kanalizacionu mrežu – rekao je Jovičić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.