Mali: Nema opasnosti od zagađenja vode nakon požara u Makišu

Izvor: Politika, 24.Feb.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Nema opasnosti od zagađenja vode nakon požara u Makišu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da građani ne treba da strahuju jer nema opasnosti od zagađenja vode za piće nakon požara u skladištu na Makišu.

Gradonačelnik je za RTS rekao da će sutra biti započeta analiza zemljišta i da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima.

„Koliko sutra će krenuti prvi radovi na analizi zemljišta, koju moramo da uradimo da bi videli da li su pojedine materije ušle u zemljište i da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će na bilo koji način doći do bunara”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, opasne materije, s obzirom da se radi o zoni sanitarne zaštite, nije trebalo čuvati u hali staroj 30 godina.

Mali je rekao da analiza svih skladista u tom regionu mora biti urađena kako se ovakve nesreće ne bi dešavale u budućnosti.

„Zahtevaću od nadležnih inspekcija da se sutra ne radi samo analiza zemljišta, nego i posebne inspekcije svih skladišta po gradu Beogradu. Moramo da utvrdimo šta se desilo, imajte u vidu i da je to nelegalan objekat”, dodao je gradonačelnik.

U Makišu je juče izbio požar u skladištu trgovinske firme „DM”, koji je uništio svu robu. Žrtava nije bilo.

Beta

objavljeno: 24.02.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.