Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Cilj je da svaka zgrada u Beogradu bude bezbedna

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Skupštini grada sa profesionalnim upravnicima zgrada koji su nedavno dobili licence i poručio im da je osnovni cilj njihove funkcije da svaka zgrada u glavnom gradu bude bezbedna.

"Ovo je za nas veoma važna funkcija, s obzirom na to da je grad inicirao izmene Zakona o stanovanju. Po novom zakonu, ukoliko se ne izabere kućni savet i upravnik zgrade, građani Beograda mogu da ga biraju sa liste profesionalnih upravnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zgrada. Čak iako to ne učine, lokalna samouprava ima obevezu da privremeno imenuje upravitelja zgrade. Svaka zgrada u Beogradu nam je važna, a osnovni cilj jeste da one budu bezbedne", rekao je Mali a navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa profesionalnim upravnicima koji su prošli neophodnu obuku i kurseve koje je organizovala Privredna komora Srbije, Mali je podsetio da skoro pet hiljada zgrada u Beogradu nema čak ni predsednika skupštine stanara.

"Očekuje se da novouvedena funkcija promeni situaciju u beogradskim zgradama, kako bi grad bio korak bliže svetskim metropolama u pitanju uređenja. Ovo je posebno važno zbog liftova, fasada, krovova, stepeništa, ulaza, koje je na brojnim objektima potrebno obnoviti kako bi Beograd izgledao bolje, lepše i bezbednije", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je, takođe, najavio da sledi i osnivanje udruženja profesionalnih upravnika za koje će grad obezbediti poslovni prostor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mali s upravnicima: Da svaka zgrada bude bezbedna

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2017

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je u Skupštini grada sa profesionalnim upravnicima zgrada, koji su nedavno dobili licence i poručio im da je osnovni cilj njihove funkcije da svaka zgrada u glavnom gradu bude bezbedna..."Ovo je za nas veoma važna funkcija, s obzirom na to da je grad...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.