Majstori na Slaviji ubrzali u finišu

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2017, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majstori na Slaviji ubrzali u finišu

Trg Slavija, veliko gradilište pred kraj planiranog roka za završetak radova, 16. novembra. Postavljeni semafori za bicikliste, saobraćajni znaci, brojači frekventnosti ROK za završetak radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, Slavije i Ruzveltove je sledeći četvrtak. Na pojedinim mestima, pet dana pred najavljeno otvaranje, majstori imaju mnogo posla. Duž Bulevara oslobođenja postavljeni su novi pločnici, ali radnici i dalje rade na izradi ivičnjaka. Na nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mestima nalaze se duboke rupe, a negde iz trotara vire instalacije. Svuda naokolo, nalaze se iskorišćene i izlomljene ploče, cevi, gomile šljunka... Razbacane su i zaštitne ograde, bankine. Pet dana pred krajnji rok za završetak radova, na delu bliže Slaviji, radnici su juče zasipali trotoar peskom, kako bi mogli da postave kocke. I stepenište u blizini optičarske radnje mašine su juče u potpunosti razrovale. Majstori su juče čistili i tramvajske šine, a ekipe "Beograd puta" postavljale saobraćajne znake na samoj Slaviji. Ispred hotela, nameštene su klupe, a vodom je napunjena fontana koja bi takođe trebalo da "propeva" 16. novembra. Mesto gde je nekada bio parking trenutno izgleda kao skladište za otpad. Plato na Slaviji još je u izgradnji. Naziru mu se obrisi, ali ne i kraj radova. Zato mnogi Beograđani veruju da će ulice biti puštene za saobraćaj u četvrtak, ali da će čitava Slavija zasijati nekoliko dana kasnije. Na delovima saobraćajnice koji su skoro gotovi, sugrađani uočavaju mnogobrojne novine. Na svim stubovima javne rasvete nalaze se saksije sa ljubičicama i žbunićima. Postavljeni su i novi semafori za bicikliste, saobraćajni znaci, brojači frekventnosti saobraćaja, ali i table sa informacijama koliko je dostupnih parking-mesta u Masarikovoj i na parkiralištu Slavija. NOVA STAJALIŠTA U CENTRU DUŽ Bulevara oslobođenja i Slavije postavljena su i nova stajališta sa displejima na kojima će se prikazivati turistička ponuda grada. Za nove stanice, iskopane su rupe i napravljena postolja i ispred Hotela "Moskva", Beograđanke, Pionirskog parka, na Trgu republike.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Velika vest za Beograđane: Kraj uz mnogo novina

Izvor: B92, 12.Nov.2017, 11:59

Beograd -- Rok za završetak radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, Slavije i Ruzveltove je sledeći četvrtak...Na pojedinim mestima, pet dana pred najavljeno otvaranje, majstori imaju mnogo posla, pišu Večernje novosti...Duž Bulevara oslobođenja postavljeni su novi pločnici, ali radnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.