MOŽE I OVAKO Neki novi klinci praše u Božidarcu

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOŽE I OVAKO Neki novi klinci praše u Božidarcu

Publika je na nogama u Božidarcu, atmosfera je zagrejana jer koncert pod nazivom Converse Rubber Tracks Live uveliko traje. Trenutno su na sceni "Deca loših muzičara". Kako javlja reporterka "Blica" atmosfera se usijala, velika je gužva i "skaču i mladi i stari".

"Sajzerbiterlemon" je troclani bend koji postoji nesto više od godinu dana i sviraju, kakao kažu "garažni rok".

- Želeli smo da budemo autentični, da naziv benda zvuči primamljivo - priča gitarista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pevač Rade.

Sem Jovana i Radeta, bend krasi i lepša polovina Ana, koja svira bubnjeve. U bendu, kažu oni, "ne treba da bude samo muškaraca".

Mlade nade rok scene vole pravac koji sviraju i kažu da pevaju o "apstraktnim zivotnim pojmovima".

- Sviramo garažni rok jer nam daje energiju, pevamo o apstraktnim zivotnim pjmovima - priča Jovan.

Imaju 10 autorskih pesama koje su izveli na bini Božidarca. Uzori su im "Ramonsi" i "Partibrejkersi".

Drugi bend koji je svirao večeras je "Raskid 13". Kod njih nema devojaka, jer, kako kažu tako "lupaju čežnju". Kako i ne bi, kad sviraju o ljubavi i pivu.

- Zovemo se Raskid 13 zato što nema smisla, to prvo zapamtite, je l' da? Početkom maja smo pobedili na "Convers" takmičenju i za osam sati smo u studiju snimili četiri stvari, što je suludo. Naš bend svira o ljubavi i pivu i to je neraskidiva veza - kazu Boba i Džo.

Mlađani, ali i oni malo stariji nestrpljivo su iščekivali izvođače na bini, spremni da gromoglasnim aplauzom i vriskom pozdrave velikane rokenrol muzičke scene.

- Uzbuđeni smo, ne prave se tako često veliki koncerti kao što je ovaj. Došli smo sa velikim brojem drugara iz detinjstva. Već par dana preslušavamo Canetove stare pesme,vratile su nas u klinački period. Nekima su i roditelji tu, izdvojili smo se, ipak nećemo sa njima da đuskamo - rekla je jedna grupica momaka i devojaka.

A večeras tu nastupaju kultni bendovi. Osim "Dece loših muzičara", na čelu sa novim pevačem Nenadom Petrovićem, nastupiće i dva benda koja su učestvovala na Converse Rubber Tracks takmičenju, "Šajzerbiterlemon" i "Raskid 13".

Pored "Dece loših muzičara" na scenu ce zakoračiti i sastav "Škrtice", bend koji je nastao pre godinu dana, a koji su osnovali muzičari nekoliko kultnih beogradskih bendova. Pored Zorana Kostića Caneta iz "Partibrejkersa", u "Škrticama" su Kole iz "Velikog prezira", Boris ("Jarboli") i Danilo i Boško ("Straight Mickey and the Boyz").

Tu su i bendovi "Aran Lili" i "E-play".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MOŽE I OVAKO Neki novi klinci "praše" u Božidarcu, publika oduševljena (FOTO)

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Publika je na nogama u Božidarcu, atmosfera je zagrejana jer koncert pod nazivom Converse Rubber Tracks Live uveliko traje. Trenutno su na sceni "Deca loših muzičara". Kako javlja reporterka "Blica" atmosfera se usijala, velika je gužva i "skaču i mladi i stari"..."Sajzerbiterlemon" je tročlani...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.