MITO ZA STRAH

Izvor: Kurir, 10.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITO ZA STRAH

U „Merkatoru“ na Novom Beogradu dan posle podmetanja bombe posetiocima besplatno nudili razne vrste posluženja i slatkiše

Najverovatnije u strahu da ne izgube kupce i posetioce, iz „Merkatora“ su se potrudili da dan posle podmetanja bombe ispred ulaza u taj tržni centar u novobeogradskom Bulevaru umetnosti pretvore u feštu i zato im je nastup kulturno-umetničkih društava i umetnika iz Slovenije dobrodošao u te svrhe.

Opuštena i pomalo vašarska atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vladala je dok su mladići i devojke u narodnim nošnjama građanima besplatno nudili razne vrste posluženja i slatkiše.

„Dan posle“, sudeći po punom parkingu i velikom broju građana na ulazu u „Merkator“, među posetiocima nije bilo nelagode zbog incidenta niti straha da nešto slično, ne daj bože, može da se ponovi.

pored redovne subotnje kupovine, veliki broj građana privukla je i manifestacija „Prešernovi dani u Beogradu“, tokom čijeg trajanja su nastupila kulturno-umetnička društva i umetnici iz Slovenije.

Zbog toga je atmosfera pomalo poprimila nostalgične tonove opštenarodnog veselja iz perioda „obnove i izgradnje“ i „bratstva i jedinstva“.

- Ne dolazimo tako često, ali oduševljeni smo jer su devojke u Beogradu jako lepe i zato bi trebalo da dolazimo češće - gotovo istovetno, na perfektnom srpskom jeziku, poverili su nam se Duško, Darko, Saša i Željko, igrači Srpskog kulturno-umetničkog društva „Sveti Sava“ iz Kranja, obučeni u šumadijsku nošnju. Naše veselo ćaskanje prekinula je najava njihovog nastupa u prostranom holu na prvom spratu, gde su se smenjivali moravac i polka.

Gospođa Marica Gabud zadovoljno je sedela na klupi kraj kolica spremnih za šoping i sa osmehom pratila „veseli vašar“.

- Gledam i uživam, pošto sam imala dosta dobrih prijatelja Slovenaca, koji, nažalost, više nisu među živima. Sve me ovo podseća na njih, pa i na onu zajedničku državu koje više nema. Inače, volim da dolazim ovde jer sve što mi treba mogu da nađem na jednom mestu - sa osmehom priča gospođa Gabud i dodaje da se nije uplašila eksplozije.

- Mi se ničeg ne plašimo jer, kako svakodnevno živimo, šta za bilo koga od nas znači jedna bomba! - s osmehom nam kaže jedna gospođa koja nije želela da nam se predstavi.[ antrfile ]

LAŽNA DOJAVA U NOVOM SADU

NOVI SAD - Policija u Novom Sadu dobila je sinoć lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u tržnom centru „Merkator“ u tom gradu, rekao je agenciji Beta portparol novosadske policije Stevan Krstić.

Prema njegovim rečima, zbog sumnje da je dojava lažna objekat nije evakuisan, a policijski tehničari su za oko 15 minuta utvrdili da u „Merkatoru“ nema postavljenih eksplozivnih naprava.

Ispred objekta se sinoć nalazilo jedno policijsko vozilo, dok je na službenom ulazu primećen džip protivdiverzione kontrole. Radno vreme tržnog centra „Merkator“ u Novom Sadu subotom je do 22 sata, a u danima vikenda to je jedan od najposećenijih tržnih centara u gradu.    (Beta)

RADIĆ: NAPAD JE ČIN TERORIZMA

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je juče da je bombaški napad na tržni centar „Merkator“ u Beogradu čin politički motivisanog terorizma, koji je usledio posle najave Slovenije da će biti među prvim zemljama EU koje će priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

- Reč je o politički motivisanom terorizmu. Nije merodavan rezultat, odnosno da li je bilo žrtava i kolika je realna materijalna šteta, već sam čin. Napad je izveden na objekat civilne i komercijalne namene, ne na državni ili vojni objekat, a to je demarkaciona linija između terorizma i drugih formi ugrožavanja bezbednosti - rekao je Radić. On je dodao da ne vidi da napad ima bilo kakvu drugu pozadinu osim najave Slovenije da će priznati nezavisnost Kosova.     (BETA)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.