MANDATNE KAZNE ZA PARKIRANJE U BULEVARU

Izvor: Kurir, 24.Avg.2010, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MANDATNE KAZNE ZA PARKIRANJE U BULEVARU

BEOGRAD - Gradski menadžer Aleksandar Bijelić obišao je Bulevar kralja Aleksandra da se uveri poštuju li vozači apel grada Beograda da ne parkiraju svoja vozila na novouređenim trotoarima.

– Gradska uprava je pre nekoliko dana uputila apel svim građanima da poštuju saobraćajne propise i ne parkiraju svoja vozila na trotoarima u Bulevaru kralja Aleksandra. Deo vozača to poštuje, ali ipak zabrinjava činjenica da je jutros od 9 do 10.30 časova sa trotoara uklonjeno 26 vozila. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Na delu bulevara kod pijace „Đeram”, gde je najveća frekvencija pešaka, čak su uklanjana vozila koja su bila istovremeno parkirana na trotoaru i pešačkom prelazu – rekao je Bijelić.

On je upozorio da ovakvo ponašanje ugrožava i radove na gradilištu i kretanje pešaka, ali narušava i kvalitet izvedenih radova, što gradu donosi dodatne troškove. Parkiranjem na trotoaru dolazi do pucanja i naprslina na pločniku, a oštećuje se i podloga pod pločama. Tako se napravi šteta od nekoliko hiljada dinara do nekoliko hiljada evra.

– Za grad je to veliki trošak, jer nam je namera bila da pri obnovi Bulevara kralja Aleksandra za što manju cenu dobijemo što veći kvalitet u što kraćem roku. Još jednom apelujem na sve koji imaju potrebu da svoje vozilo zaustave u Bulevaru kralja Aleksandra da to ne čine na mestima koja nisu obeležena, a pogotovu da se ne parkiraju na trotoare, zato što oni za to nisu predviđeni. Sličan problem smo imali u Požeškoj ulici, gde su vozači u početku poštovali naš apel, ali su kasnije parkirali na trotoarima i napravili štetu koju sada plaća grad Beograd – kazao je Bijelić.

Bilo bi veoma ružno da se za šest meseci ili godinu dana ovako uređen bulevar ograniči stubićima. To je praksa samo u Srbiji, dok se u Evropi stubići više nigde ne postavljaju zato što su ivičnjaci dovoljni da se ne parkira na trotoarima, podsetio je gradski menadžer.

Dnevno se zbog parkiranja na trotoarima u Bulevaru kralja Aleksandra izrekne 50 mandatnih kazni.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.