Ljubitelji slikarstva i građani pohrlili da posete Narodni muzej (FOTO)

Izvor: BKTV News, 30.Jun.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubitelji slikarstva i građani pohrlili da posete Narodni muzej (FOTO)

Evo ideje kako da provedete vikend.

Interesovanje za posetu Narodnom muzeju ne jenjava, mnogi su zainteresovani da vide stalnu postavku, ističu u toj ustanovi koja je otvorena posle 15 godina.

Foto:Tanjug/Filip Kraincanic 

Procedura ulaska u muzej podrazumeva skeniranje torbe ili bilo kog prtljaga koju posetilac ima.

Zbog toga na ulazak se čeka od 15 minuta do pola sata, ali izvršna direktorka Narodnog muzeja Gordana Grabež kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pokušavaju da tu proceduru ubrzaju.

Foto:Tanjug/Filip Kraincanic

Prema njenim rečima, po gužvi koju sreće na galerijama najviše pažnje publike privlači srpsko slikarstvo 18. i 19. veka.

"Arheologija takođe privlači mnogo pažnje posetilaca, ali sigurna sam da će svaki segment naše stalne postavke da proneđe svoju publiku", kazala je Grabež.

Foto:Tanjug/Filip Kraincanic 

Narodni muzej u Beogradu otvoren je pre dva dana i publika će imati prilike da vidi između tri i četiri hiljade eksponata od 400.000 artefakata, koliko poseduje Narodni muzej.

Izloženi artefakti pripadaju periodu između 7. veka pre nove ere do polovine 20. veka.

Tokom vikenda, 30. juna i 1. jula Muzej će biti otvoren od 10 do 22 sata.

Od 3. jula počinje uobičajeno radno vreme - utorak, sreda, petak i nedelja od 10 do 18 časova, četvrtak i subota od 12 do 20 časova.

Cena pojedinačne ulaznice biće 300 dinara, dok će nedeljom ulaz biti besplatan.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.