„Lepa reč” u Apotekama „Beograd”

Izvor: Politika, 16.Avg.2010, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Lepa reč” u Apotekama „Beograd”

U 17 objekata u septembru kreće edukacija zaposlenih na poboljšanju veština komunikacije, a u 20 najfrekventnijih ustanova biće organizovan kutak savetnika za lepotu

U 20 najfrekventnijih objekata Apoteka „Beograd” na jesen će biti osmišljen kutak gde će savetnice za lepotu, odnosno dodatno edukovane farmaceutkinje, građanima moći da pružaju besplatne savete u vezi sa izborom pravog preparata za negu kože i kose.

Apoteke „Beograd” planiraju i da u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << počne realizacija projekta „Lepa reč”, koji podrazumeva da zaposleni iz 17 objekata krenu na edukaciju poboljšanja pružanja usluga i komunikacije, kako bi oni koji dolaze u objekte bili zadovoljniji tretmanom.

Prema rečima mr Olivere Gordić, direktorke Apoteka „Beograd”, projekat je napravljen baš za njihove potrebe, a sa zaposlenima će raditi psiholog s ciljem da farmaceuti shvate da i reč leči i da pravilna komunikacija znači pola obavljenog posla.

– Obuku su najpre prošli upravnici apoteka. Želimo da poboljšamo kvalitet naših usluga i nagradimo korisnike za ukazano poverenje. Apoteka je prvo mesto susreta pacijenta sa zdravstvenim sistemom, a farmaceut je najdostupniji zdravstveni radnik. Sa mrežom od 103 apoteke u 12 opština i proizvodnjom lekova i preparata, naša ustanova je jedinstvena u regionu – istakla je Gordićeva.

Planirano je da zaposleni iz državnih apoteka obiđu porodilišta i podele poklon-pakete preparata mamama. svima koji u septembru dođu u njihove objekte biće predstavljen i novi dizajn kozmetičkih linija koje prati i poboljšana formulacija. Nov koncept unutrašnjeg izgleda ovih objekata, koji podrazumeva uklanjanje stakala iza kojih su stajali farmaceuti, biće nastavljen, jer se pokazalo da pacijentima prija što sada mogu bez „prepreka” da se posavetuju sa njima.

– U oktobru korisnike naših usluga očekuje akcija „Mesec vitamina Ce”, koji će moći da se kupi po povoljnijim cenama. Cilj nam je da građane pripremimo za hladne dane i sačuvamo im zdravlje. Pod sloganom „Snaga zdravlja, moć lepote” organizovaćemo promotivne akcije u 36 apoteka u kojima će naši klijenti kupovinom određenih preparata dobijati i prigodne poklone – najavila je Gordićeva.

Apoteka „Beograd” ove godine obeležava 40 godina postojanja i 180 godina od osnivanja prve apoteke u Srbiji, objekta „Mateja Ivanović”.

Prošle godine prodali su 850.000 sopstvenih preparata, a za individualnu terapiju izradili su oko 500.000 magistralnih preparata. Gordićeva kaže da ulaganje u kvalitet poslovanja nije ostalo nezapaženo ni na međunarodnom nivou, jer je Apoteka „Beograd” dobila dve međunarodne nagrade – u Madridu i Berlinu. Odgovorno poslovanje gde je etika ispred profita, kaže ona, usmereno je na unapređenje zdravlja sugrađana, a pokazalo se da i u uslovima svetske ekonomske krize u Apoteci „Beograd” pokazatelji poslovanja rastu iz godine u godinu kroz povećanje obima poslovanja, imovine, rentabiliteta i likvidnosti.

D. Davidov-Kesar

objavljeno: 16/08/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.