Legalizovani priključci za struju u Grmovcu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 09.Apr.2010, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizovani priključci za struju u Grmovcu

U Elektroprivredi Srbije danas je potpisan protokol kojim će biti legalizovano priključenje na elektroenergetsku mrežu oko 250 domaćinstava u zemunskom naselju Grmovac.

Protokol predviđa i da Elektrodistribucija Beograd preuzme od preduzeća Elbi 11 trafo-stanica nelegalno izgrađenih u Grmovcu i instalacije javnog osvetljenja.

- Legalno priključivanje na elektromrežu u Grmovcu počeće u najkraćem roku, a 250 građana koji su sa po 1.000 evra učestvovali u izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mreže neće platiti naknadu - rekao je direktor beogradske Elektrodistribucije Stevan Milićević .

Milićević je kazao i da je u dogovoru s beogradskim vlastima počela izgradnja 135 trafo-stanica u energetski ugroženim naseljima u Beogradu pre izrade planske dokumentacije, kako bi se rešio problem snabdevanja strujom.

- Do sada je završeno oko 80 trafo-stanica, svih 135 trafoa biće završeno do polovine novembra, a u međuvremenu će biti završena i dokumentacija - istakao je Milićević.

Predsednik Upravnog odbora EPS-a Aca Marković kazao je da bi model primenjen za legalizaciju priključaka u Grmovcu mogao da bude primer za rešenje sličnih problema i u drugim naseljima u Srbiji.

- Tamo gde postoji dobra volja i saradnja građana, Elektroprivrede i lokalne samouprave problem priključenja na mrežu u nelegalno izgrađenim naseljima brzo može da se reši - kazao je Marković.

Protokol o rešenju potpisali su Grad Beograd, Elektrodistribucija Beograd, Opština Zemun, kompanija Elbi iz Valjeva i Udruženja građana Grmovca "Sloga".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.