Lažni vozači varaju putnike!

Izvor: Press, 10.Nov.2010, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni vozači varaju putnike!

Prevaranti najčešće „biraju" žrtve na stanici tokom gužve u jutarnjim satima. Predstavljaju se kao vozači autobusa kojima je zafalilo nešto novca da kupe deo za vozilo ili nešto slično, a pare vraćaju čim stigne kolega Svakodnevna gužva na stanici na Autokomandi idealna je prilika za ulične prevarante da na brzinu nasamare lakoverne sugrađane. Prevaranti se obično predstavljaju kao vozači autobusa koji moraju da kupe deo za vozilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ili nešto slično, ali im fali nešto novca koji će vratiti čim im stigne kolega. Koliko su ubedljivi ispričala nam je jedna od njihovih „žrtava".- Pre desetak dana krenula sam kod roditelja i, kako živim u blizini Autokomande, ovde čekam autobus. Bila sam još uvek pospana, kad mi je nepoznati muškarac prišao i pitao me gde putujem i kojim prevozom. Rekao mi je da putujemo zajedno i da je rezervni vozač istog autobusa kojim se vraćam kući - priča studentkinja Tijana Marković.
Uzmu novac i izgube se
Ona dodaje i da je tokom razgovora prevarant navodno telefonom razgovarao s vozačem tog autobusa i spomenuo da mora da kupi deo za vozilo, ali da nema dovoljno para.
- Pričali smo nekoliko minuta, i onda je zatražio da mu dam novac kako bi mogao u obližnjoj radnji da kupi deo za autobus. U početku nisam želela ništa da mu dam, ali ne mogu da vam opišem koliko je bio ubedljiv, izgledao mi je kao ozbiljan čovek koji traži malu pomoć kako ne bi imao problem na poslu. Uveravao me je da će mi vratiti novac čim uđemo u autobus, izvadila sam novčanik i dala mu sve pare koje sam imala - priča ogorčena Tijana.
Kao što se i očekivalo, čim je dobio novac, lažni vozač se u trenutku izgubio. Devojka je u čudu otrčala da prvog policajca, koji joj je rekao da slučaj prijavi u stanici.
Interesantno je da prevaranti sličan scenario primenjuju na sugrađane najčešće u jutarnjim časovima. Kako su nam ispričali putnici koji često ovde čekaju prevoz, lopovi prvo „ispitaju" teren, i kada procene naizgled naivnu žrtvu, počinju operaciju. Uglavnom rade u grupama i najčešće „napadaju" starije gospođe.
- Svakoga dana putujem preko Autokomande do Mladenovca i gledam kako prevaranti uzimaju novac ovom naivnom svetu. Niko im ne može ništa jer ne uzimaju ljudima novac na silu, a retko ko zna da na Autokomandi postoje „lažni vozači" kojima nikako ne treba dati novac - priča meštanka Mladenovca.
Radnici obližnjih radnji bili su nekoliko puta svedoci ovih prevara i kažu da niko do sada nije uhapšen zbog toga.
Ima ih najmanje deset
- Već godinu dana, koliko radim ovde, ovi prevaranti varaju narod. Znam za dvojicu, ali koleginice mi kažu da ih ima više od deset u ekipi - priča za Press radnica u kiosku na Autokomandi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.