Lakše povređen muškarac koji je upao u podzemni kontejner

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 05:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lakše povređen muškarac koji je upao u podzemni kontejner

Tridesetosmogodišnji muškarac iz Smederevske Palanke, koji je u noći između petka i subote upao u podzemni kontejner u ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari, oporavlja se kod kuće od lakših povreda
Prema rečima Nade Macure, portparola Hitne pomoći, povređeni je, posle lekarskog pregleda, pušten na kućno lečenje.
- Zbog povreda potkolenice, levog lakta i posekotina na desnoj šaci završio je na ortopediji u bolnici na Zvezdari. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ipak, pošto se nije mnogo povredio, nije bilo potrebe da ga zadržimo preko noći u ustanovi, već je pušten na kućno lečenje i pretpostavljam da će se brzo i uspešno oporaviti - rekla je Nada Macura.
Do nezgode je došlo kada je deo poklopca na koji bi trebalo da bude postavljen nadzemni deo kontejnera, polomljen i bačen u uložak, a na mestu gde se nalazio ostala je rupa. Prema rečima Dragane Miloševski, PR JKP „Gradska čistoća", uprkos mnogim apelima, nesavesni građani uporno iz nepoznatih razloga oštećuju limene poklopce, čime ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.
- Naši radnici preduzimaju sve mere da bi sprečili nezgode. Često i trakama ograđuju podzemne kontejnere koji još nisu privedeni nameni. Ali i to su počeli da kradu. Da je neko imao trunku savesti i ostavio poklopac, ne bi došlo do ove nezgode. Bilo je mnogo slučajeva krađe, ali je ovo prva nezgoda sa novim kontejnerima u kojoj je neko povređen. Zaista više ne znamo način na koji bismo mogli da apelujemo na sugrađane i trudimo se da ako ne možemo da sprečimo, onda barem svedemo na minimum broj ovakvih krađa i incidenata - rekla je Dragana Miloševski.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.