LSV: Novih 270 miliona evra za Beograd, dok 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2020, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Novih 270 miliona evra za Beograd, dok 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas kao "sramotno" što će Vlada Srbije izdvojiti 270 miliona evra za fabrike za preradu otpadnih voda u Beogradu, dok 800.000 građana Vojvodine i dalje nema ispravnu pijaću vodu.

Kako je navodi u saopštenju za javnost, zamenik gradonačelnika Beograda ;Goran Vesić najavio je da će posle 20. januara u Vladi Srbije biti potpisan sporazum o projektovanju, finansiranju i izgradnji prve faze fabrike za preradu otpadnih voda u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glavnom gradu Srbije, vrednosti 271,7 miliona evra.

LSV je ocenila da se problem Vojvodine "očito ne dotiče republičke vlasti".

"Najbolji primer je nerešavanje pitanja fabrike vode u Zrenjaninu. Umesto rešenja, iz Beograda dolaze samo obećanja. U davanju obećanja posebno se istakla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Da su njena obećanja bila istinita, građani Zrenjanina odavno bi pili ispravnu vodu. Sa druge strane, problemi Beograda se veoma brzo rešavaju”, navela je LSV.

Oni su dodali da nemaju ništa protiv rešavanja tog problema u Beogradu, ali su upitali "zar problem vodosnabdevanja u Vojvodini nije bitan".

Predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine, energetiku, obnovljive izvore enregije i mineralne sirovine LSV Nataša Lalić pitala je "zar Ustav Srbije ne garantuje jednakost svih građana Srbije" i ocenila da ;za vlasti u Srbiji "slovo Ustava slabo vredi".

"Iz dana u dana se nastavlja zapostavljanje Vojvodine, ali i drugih krajeva zemlje. Beograd je gradilište u kojem iz dana u dan niče nešto novo. Potpisuju se ugovori, započinju investicije, grade ogromne zgrade... Beograd postaje država u državi", navela je Lalić u pisanoj izjavi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

LSV: A šta je sa vodom za piće u Vojvodini?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2020

Liga socijaldemokrata Vojvodine upitala je danas šta je sa vodom za piće u Vojvodini, pozivajući se na informaciju da će posle 20. januara u Vladi Srbije biti potpisan sporazum o projektovanju, finansiranju i izgradnji prve faze fabrike za preradu otpadnih voda u glavnom gradu, a vrednost investicije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.