LETOVAĆEMO NA TROTOARU!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETOVAĆEMO NA TROTOARU!

Veliki broj građana protestovao ispred agencije “Konte”, očekujući pomoć države. U inspekciji savetuju da ne traže novac, već da tuže

Agonija građana koji su ove godine, ni krivi ni dužni, izvisili za letovanje se nastavlja!

Iako su vrata agencije "Konte” u ulici Kneza Miloša broj 9 zatvorena, veliki broj građana bez uspeha je pokušavao da dobije informaciju šta će biti s njihovim aranžmanima i novcem.

- Ako treba, ispavaćemo ovde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na trotoaru! Nama je letovanje propalo, a sva ušteđevina je potrošena - kaže Slobodan Pešić, koji je uplatio desetodnevni aranžman za Egipat, i dodaje:

- Odlučili smo da se svaki dan okupljamo ovde, da donesemo ležaljke, lopte, da dovedemo decu i da letujemo ispred "Kontea”, a vremenom ćemo se proširiti i na ulicu. Kao poreski obveznici očekujemo da nas država zaštiti jer smo žrtve kriminala.

Jelena Sladić-Jakovljević, šef Odseka turističke inspekcije pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kaže da putnici koji su uplatili aranžmane u agenciji "Konte” treba da sačekaju da im agencija sama vrati novac, a ukoliko to ne učini, onda je najbolje da je tuže.

- Ukoliko putnici sami otkažu putovanje i pismeno zatraže novac, dogodiće se da ne dobiju celu sumu ili da im se čak ne isplati ništa od novca koji su uplatili. Turistička inspekcija je 8. jula pokrenula postupak za oduzimanje licence agenciji "Konte”, pošto nije obezbedila smeštaj svojim putnicima u Tebi u Egiptu. Nakon završetka kontrole nismo zatvorili poslovnicu, već je agencija istakla lažno obaveštenje putnicima - upozorava Jakovljevićeva.

(J. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.