Kupci stanova još čekaju poziv

Izvor: Press, 29.Okt.2010, 02:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupci stanova još čekaju poziv

Za kupovinu 5.000 stanova na Voždovcu koja počinje sledeće nedelje prijavilo se više od 10.000 građana, ali ih još niko nije pozvao da zaključe ugovor o kupovini Niko od 10.000 građana koji su potencijalni kupci stanova na zemljištu kasarne „Stepa Stepanović" na Voždovcu nije pozvan iz Građevinske direkcije da pogleda projekat, odabere stan i zaključi ugovor o kupovini iako je to trebalo da se dogodi tokom ovog meseca. U Građevinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << direkciji Srbije kažu za Press da će građane pozivati po redosledu kako su se prijavljivali, i to već od sledeće nedelje.Za kupovinu 5.000 stanova na Voždovcu koje će graditi država prijavilo se više od 10.000 građana. Redakciji našeg lista javili su se čitaoci i izrazili bojazan da su prevareni, s obzirom na to da niko iz direkcije dosad nije kontaktirao s njima.
Dva kupca na jedan stan
- Početkom septembra prijavila sam se za kupovinu jednosobnog stana. Tada mi je objašnjeno da će me neko iz Direkcije pozvati u oktobru da dođem, pogledam projekat, odaberem stan i ako sam zainteresovana, sklopim kupoprodajni ugovor. Međutim, niko me do danas nije pozvao. Bojim se da ovo nije prevara, s obzirom na to da nisam dobila nikakav broj, niti bilo kakvu potvrdu da sam se uopšte prijavila - žali se jedna Beograđanka.
Saradnik za odnose s javnošću u Građevinskoj direkciji Srbije Katarina Konc tvrdi za naš list da će potencijalni kupci biti pozivani odmah po dobijanju građevinske dozvole, koja se očekuje do kraja naredne nedelje. Ona je objasnila i da su svi građani evidentirani po datumu prijavljivanja i da će tim redosledom i biti pozivani.
- Potencijalni kupci će moći da dođu u Direkciju, pogledaju projekte, odaberu stan i zaključe ugovor o kupoprodaji. Ukoliko nisu zainteresovani ni za jedan od ponuđenih 490 stanova sa šeste i sedme parcele, izjasniće se koju parcelu žele i biće ponovo pozvani kada ti stanovi budu gotovi. Inače, na svakih 15 dana imaćemo nove stanove u ponudi - objasnila je Konc.
Radovi na izgradnji kompleksa koji će se prostirati na 42 hektara počeće sledeće nedelje, gradnjom šest stambenih objekata na šestoj i sedmoj parceli.
Lokacija spremna za izgradnju
- Šest zgrada na tim parcelama gradiće firme „Ratko Mitrović" i „Montera" iz Beograda i „Banković" iz Crne Trave. Izabrani izvođači radova bi u ponedeljak ili najkasnije do kraja nedelje trebalo da budu uvedeni na lokaciju - rekla je Konc, i naglasila da ove tri firme neće biti pozvane i za sledeću fazu gradnje, jer je cilj da se angažuje što više domaćih firmi.
Ekipa Pressa obišla je juče lokaciju na kojoj će biti izgrađeno 45 stambenih jedinica sa 5.000 stanova na Voždovcu. Zetekli smo radnike firme „Energoprojekt" koji su angažovani na raščišćavanju budućeg gradilišta i koji su juče rušili poslednji objekat koji je pripadao kasarni „Stepa Stepanović".
- „Energoprojekt" je zadužen za pripremne radove i u ponedeljak će biti dva meseca koliko radimo na ovoj lokaciji, što i jeste bio rok. Evo, poslednja zgrada se ruši, tako da se može reći da je lokacija raščišćena, odnosno da su pripremne radnje završene - kaže građevinski inženjer i rukovodilac radova „Enegoprojekta" Dragan Mitrović.
Kako nam je objašnjeno, kompleks će, osim stambenih zgrada, imati dve škole i dva obdaništa, koje će graditi grad Beograd, i jedan tržni centar. Oko zgrada biće parking prostor, a svaki objekat imaće svoju garažu, lokale... Biće urađena i organizacija saobraćaja. Rok za završetak zgrada na šestoj i sedmoj parceli je kraj 2011. godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvadrat jeftiniji 40 evra

Izvor: Capital.ba, 29.Okt.2010

BEOGRAD, Izgradnja prvih 400 stanova u naselju “Stepa Stepanović” na lokaciji bivše kasarne “4. juli” počinje naredne nedjelje, najkasnije u srijedu, rekao je Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije. Naime, u prva tri dana sljedeće nedjelje investitor bi od Ministarstva prostornog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.