Krpljenje ulica uprkos snegu

Izvor: Politika, 18.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krpljenje ulica uprkos snegu

Svakog dana desetak ekipa „Beograd puta” prepravlja kolovoz. – Od 1. marta počinje generalna obnova saobraćajnica

Radnike i mašine za asfaltiranje ulica koji su krajem prošle nedelje počeli da rade zaustavilo je hladno vreme i sneg koji je prekrio Beograd. Započeti radovi na obnovi ulica biće nastavljenikada se sneg otopi.

Ivana Vuletić, direktorka Direkcije za puteve, očekuje da će od 1. marta biti lepo vreme itada će početi rekonstrukcija kolovoza. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Prema podacima Direkcije za puteve, za početak, u gradu je potrebno asfaltirati 30 ulica.

– Sada se obnavljaju samo bankine u pojedinim ulicama. Na osnovu budžeta napravili smo program detaljne obnove. Predlog ćemo dostaviti gradonačelniku i kada dobijemo saglasnost počeće i detaljni radovi. Kolovoze će uređivati radnici „Beograd puta” iprivatnih kompanija koje suspecijalizovane za ovaj posao i sa kojima smo sklopili ugovor. Za sada nisu u planu velika uređenja i radovi na bitnijim saobraćajnicama u gradu – kaže Ivana Vuletić.

Koje će se ulice raditi u narednom periodu, biće poznato krajem februara, a one će se obnavljati po prioritetu i u zavisnosti od finansija i budžeta Direkcije za puteve.

– U skorije vreme nismo obnavljali veće saobraćajnice. Krajem prošle godine u planu je bilo da bude renoviran deo Ulice kneza Miloša, ali to do sada nije bilo moguće uraditi početkom januara zbog praznika i lošeg vremena. Ovih dana radićemo u manjim ulicama gde ne prolaze vozila GSP-a – ističe Vuletićeva.

Prioritet kod krpljenja ulica su glavne saobraćajnice gde prolazi gradski prevoz. To su ulice sa kojih su mašine i radnici „Beograd puta”uklonili sneg. Posle toga se popravljaju saobraćajnice koje vode do republičkih i gradskih ustanova, škola, bolnica, obdaništa...

Ekipe „Beograd puta” krpe udarne rupe na ulicama, za šta im nisu potrebni nalozi iz gradske Direkcije za puteve. Na ulicama se svakog dana nalazi desetak ekipa. One krpe kolovoz u Bulevaru kralja Aleksandra, ulicama Požeška, Vojislava Ilića, Vojvode Stepe i u Novom Beogradu gde prolazi veliki broj vozila.

– Posle niskih temperatura i mraza koji je oštetio asfalt, koristili smo prve lepe dane da popravimo ulice. Uobičajeno je da se u ovo doba godine taj posao obavlja hladnim asfaltom, ali smo odlučili da aktiviramo našuasfaltnu bazu i da krpljenje rupa radimo na kvalitetan način. Radićemo sve dok nam vremenski uslovi budu dozvoljavali – rekao je Milutin Štrbić, direktor „Beograd puta”.

Osim ulica u gradskim opštinama, „Beograd put” održava i 615 kilometara regionalnih puteva koji prolaze kroz glavni grad, a koji su u nadležnosti Republičke direkcije za puteve. Radnici „Beograd puta” sa lepšim vremenom planiraju da obnove ulice u Bloku 1 u Novom Beogradu, na Obilićevom vencu, Knez Mihailovu i uliceu selu Leštane u opštini Grocka.

D. Spalović

[objavljeno: 18/02/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.