Krajem 2012. biće izgrađen moderan dom zdravlja u Surčinu

Izvor: Studio B, 14.Nov.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajem 2012. biće izgrađen moderan dom zdravlja u Surčinu

Stanovnici Surčina, na inicijativu i prema planovima grada Beograda, već krajem 2012. koristiće zdravstvene usluge u potpuno novom domu zdravlja, čija izgradnja treba da počne do kraja ove godine.

Direktor agencije za investicije Marko Blagojević rekao je da će objekat površine oko 5.000 kvadratnih metara biti izgrađen u roku od 12 meseci.

- Dom zdravlja biće smešten u dve zgrade, jednu jednospratnu i drugu dvospratnu. Radove će izvesti Građevinsko preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << „Akord inženjering" iz Beograda, sa kojim smo potpisali ugovor. Stručni nadzor nad ovim poslom obavljaće Akcionarsko društvo za projektovanje i inženjering „Šidprojekt" iz Šida - rekao je Blagojević.

U novom domu zdravlja predviđene su službe za zdravstvenu zaštitu odraslih sa kućnim lečenjem, zdravstvenu zaštitu dece, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentna patronažna služba, stomatološka služba, laboratorijska i rendgen dijagnostika i specijalističke službe: interna medicina, oftalmologija, ORL, psihijatrija, fizikalna medicina i rehabilitacija. U objektu je opredeljen i prostor za stanicu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i apoteku.

- Opština Surčin je najmlađa od sedamnaest opština na teritoriji Beograda i stoga jedina koja do sada na svojoj teritoriji nije imala dom zdravlja. Grad Beograd je pokrenuo inicijativu za izgradnju novog doma zdravlja, kako bi stanovnicima Surčina obezbedio dostupniju zdravstvenu zaštitu - rekao je gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević.

On je podsetio da je Surčin udaljen 18 kilometara od dosadašnjeg centralnog Doma zdravlja „Zemun", a najudaljenije selo opštine Surčin je Progar, koje je 42 kilometra udaljeno od ovog doma zdravlja.

- Iako u svakom od sedam okolnih sela Surčina - Progaru, Boljevcima, Jakovu, Petrovčiću, Bečmenu, Dobanovcima i Surčinu postoji ambulanta, kapaciteti nisu bili dovoljni da obezbede osnovne zdravstvene usluge stanovništvu Surčina. Izgradnja novog doma zdravlja znatno će poboljšati dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima Surčina - kazao je dr Zoran Blagojević.

On je istakao da grad na ovaj način nastavlja da obezbeđuje pravičan i jednak pristup zdravstvenoj zaštiti svim građanima Beograda i dalje razvija mrežu zdravstvenih ustanova, posebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Zajednički cilj je osiguravanje fizičke, geografske i ekonomski dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite, i postavljanje korisnika u centar sistema zdravstvene zaštite.

Grad je preko Agencije za investicije i stanovanje 2009. godine realizovao izgradnju ogranka Doma zdravlja „Zvezdara" u Mirijevu i ogranka Doma zdravlja „Zemun" u Kamendinu, a 2010. i izgradnju ogranka Doma zdravlja „Milivoje Stojković - Grocka" u Kaluđerici.

Prošle godine rekonstruisani su prizemlje i prvi i drugi sprat Stare bolnice KBC „Zemun", ove godine su u istoj zdravstvenoj ustanovi izvedeni radovi na trafo-stanici, operacionom bloku, kablovskom razvodu i dizel agregatu, dovršena je rekonstrukcija zgrade Poliklinike u Hitan prijem, a uređene su i pristupne saobraćajnice. U Domu zdravlja „Rakovica" ove godine je adaptirano potkrovlje.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRADI SE MODERAN DOM ZDRAVLJA U SURČINU

Izvor: Kurir, 14.Nov.2011

BEOGRAD - Stanovnici Surčina, na inicijativu i prema planovima grada Beograda, već krajem 2012. koristiće zdravstvene usluge u potpuno novom domu zdravlja, čija izgradnja treba da počne do kraja ove godine. Direktor agencije za investicije Marko Blagojević rekao je da će objekat površine oko...

Nastavak na Kurir...

Surčin dobija novi dom zdravlja

Izvor: Danas, 14.Nov.2011

Izgradnja novog doma zdravlja u Surčinu trebalo bi da počne do kraja ove godine a meštani će usluge ovog zdravstvenog centra moći da koriste već krajem 2012. godine. Radove će izvoditi Građevinsko preduzeće „ Akord inženjering iz Beograda nadzor nad ovim poslom obavlja će Akcionarsko društvo...

Nastavak na Danas...

Počela izgradnja stanova za raseljavanje Radničke kolonije

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 12:55

Izgradnja 96 stanova u Staroj radničkoj koloniju u Kragujevcu, namenjenih za raseljavanje porodica iz preostalih drvenih baraka u tom naselju, počela je danas. Direktor Gradske stambene agencije Vladan Mihailović rekao je agenciji Beta da je vrednost investicije 3,2 miliona evra, od čega je polovina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.