Kraj radova na delu obilaznice

Izvor: Politika, 14.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj radova na delu obilaznice

Nije najvažnije da li će takozvani sektor četiri biti otvoren sutra ili kroz dva dana, već da posao bude urađen kvalitetno, poručuju iz Ministarstva za infrastrukturu

Izgradnja dela obilaznice oko Beograda dugačka 7,7 kilometara biće završena u narednih nekoliko dana, iako sutra ističe rok koji su gradske i republičke vlasti postavile izvođačima. Oni, međutim, uveravaju da rade danonoćno kako bi na vreme bio pušten saobraćaj od Ostružničkog mosta do Orlovače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali su svi izgledi da će radovi trajati nešto duže nego što je planirano.

U Ministarstvu za infrastrukturu juče nisu mogli da preciziraju da li će takozvani sektor četiri obilaznice oko glavnog grada biti otvoren sutra, kao što je najavljivano.

– Pitanje je dana kada će obilaznica biti otvorena za saobraćaj. Nije bitno da li će to biti 15. ili 17. oktobra, već je važno da posao bude urađen kvalitetno – ističu u Ministarstvu za infrastrukturu.

Podsećanja radi, ministar Milutin Mrkonjić je prošle nedelje prilikom obilaska radova rekao da će posao biti okončan na vreme, odnosno oko 15. oktobra.

Iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije” poručuju da majstori rade u tri smene na šest gradilišta i da čine sve kako rok ne bi bio probijen.

– Neće biti strašno čak i ako ne budu uspeli da do sutra sve završe. Ako smo mogli da čekamo 17 godina možemo da sačekamo još dan ili dva – kažu u „Putevima Srbije”.

Iz Skupštine grada su najavili da će gradonačelnik Dragan Đilas i ministar Mrkonjić večeras, verovatno poslednji put pred otvaranje, obići radnike na delu obilaznice, kao i da će tada biti poznat datum otvaranja sektora četiri.

Nenad Bajić, šef Informativne službe Direkcije za građevinsko zemljište, kaže da je Direkcija dobila uveravanja od preduzeća „Planum”, koje je gradonačelnik Đilas još polovinom septembra upozorio da bi moglo da dođe do kašnjenja, da će tunel „Železnik” biti završen do kraja nedelje.

– Najveći deo posla u tunelu dugačkom 700 metara je okončan, a ostalo je samo da se postavi asfalt. To će, kako su nam rekli u „Planumu”, biti završeno najkasnije do 19. oktobra – naglašava Bajić.

Iz „Planuma” i dalje poručuju da ima izgleda da ne samo tunel već ceo sektor četiri bude završen u predviđenom roku.

– Učinićemo sve da radovi budu okončani do sutra. Ostale su nam samo neke sitnice, dok smo glavninu posla odavno završili – kaže Lazar Milinković, tehnički direktor „Planuma” i napominje da njihovi majstori rade u više smena.

Da bi radovi bili završeni u predviđenom roku Vlada Srbije je nedavnim rebalansom budžeta obezbedila dodatni novac za okončanje izgradnje ukupno pet mostova i dva tunela na potesu od petlje Orlovača do Ostružničkog mosta. Predviđeno je i da u narednih nekoliko dana bude puštena u saobraćaj i jedna traka autoputa, dok će druga biti sagrađena tek kada cela obilaznica bude gotova, a očekuje se da će to biti najranije 2011. godine.

Završetkom izgradnje obilaznice oko Beograda ovaj putni pravac biće povezan sa autoputevima E-70 i E-75, kao i sa pojedinim regionalnim putevima, a očekuje se da će po okončanju posla tranzitni saobraćaj biti izmešten iz pravca severa, juga i zapada, kao i da će se smanjiti mogućnost ekoloških incidenata u Beogradu.

N. Miković

[objavljeno: 14/10/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rok za završetak dela obilaznice ističe sutra

Izvor: EMportal, 14.Okt.2008

Rok za završetak radova na obilaznici oko Beograda od Ostružnice do petlje Orlovača ističe sutra, ali niko od nadležnih nije mogao da potvrdi da li će taj deo obilaznice biti otvoren u najavljenom roku.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.