Kovačević umesto Miklje

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević umesto Miklje

Prema rešenju načelnika Gradske uprave, Aca Kovačević, diplomirani inženjer organizacije rada, postavljen je juče na period od četiri godine na funkciju gradskog sekretara za sport.

Načelnik Gradske uprave Vesna Ivić, po predhodno pribavljenoj saglasnosti gradonačelnika grada Beograda, donela je rešenje o postavljenju Ace Kovačevića, koji će zameniti Igora Miklju, koji je smenjen 9. marta.

- Prvi radni dan sam iskoristio da se upoznam sa ljudima i mojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saradnicima u narednom periodu. Čeka me mnogo posla, imamo veliki broj manifestacija u kalendaru, Univerzijada, Beogradski maraton, mnogobrojna prvenstva i takmičenja, ali mislim da će sve biti odlično organizovano, kao što i dolikuje Beogradu. Trenutno se vrši rebalans budžeta, troškovi se smanjuju, pa ćemo videti kako će se to odraziti na sekretarijat za sport - priča za „Blic" Aca Kovačević.

Aca Kovačević rođen je 1955. godine u Lebanu. Završio je Osnovnu školu „Ivan Gundulić” na Novom Beogradu, Srednju mašinsku školu u Zemunu, a diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. U periodu od 1983. do 2008. godine radio je u Vazduhoplovnom zavodu „Moma Stanojlović” u Batajnici, na rukovodećim poslovima plana, analize i operativne pripreme.

Uz profesiju, aktivno se bavio sportom, malim fudbalom, odnosno futsalom. Igračku karijeru završio je kao dugogodišnji kapiten reprezentacije Jugoslavije, oproštajnom utakmicom 1996. godine, a od 2007. angažovan je od Fudbalskog saveza Srbije na poslovima selektora futsal reprezentacije Srbije. Uz to je i aktivan član skupštine FSS. Osim ovoga, radi i sa decom u okviru „Dečje fudbalske asocijacije” i „Dečje fer-plej asocijacije”, koje organizuju takmičenja za decu u uzrastu od 6 do 12 godina, u kojima učestvuje oko 20.000 dečaka i devojčica. Oženjen je i ima dva sina, Aleksandra (22) i Nemanju (21), a obojica su studenti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Briga o sportu poverena Aci Kovačeviću

Izvor: Danas, 31.Mar.2009

Načelnik Gradske uprave Vesna Ivić, uz saglasnost gradonačelnika Dragana Đilasa, donela je rešenje o postavljenju Ace Kovačevića, diplomiranog inženjera organizacije rada, za sekretara Sekretarijata za sport i omladinu na period od četiri godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.