Izvor: Glas javnosti, 27.Feb.2010, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za stipendije

Sekretarijat za obrazovanje raspisao je konkurs za dodelu 310 stipendija talentovanim srednjoškolcima i studentima u 2010. godini. Srednjoškolcima će biti dodeljeno 150 stipendija (30 za umetničke i 120 za gimnazije i stručne škole), a studentima 160 (90 prirodno-matematičkih, 50 društvenih i 20 stipendija umetničkih visokoškolskih ustanova). Za ove namene iz gradskog budžeta biće izdvojeno 66.000.000 dinara. Studenti će mesečno dobijati po 17.000, a srednjoškolci po 15.000 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Stipendisti grada neće moći istovremeno da koriste i stipendiju po drugom osnovu.

Na konkursu mogu učestvovati redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena najmanje 4,75 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa. Osvojene nagrade sa međunarodnih i domaćih takmičenja i olimpijada nisu uslov, ali su od značaja za dobijanje stipendija jer ih komisija posebno boduje.

Na konkursu mogu učestvovati studenti koji se školuju na budžetu, koji su upisali najmanje drugu godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika a sedište u Beogradu, koji imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, kojima je prosečna ocena najmanje 9,2, koji nisu gubili nijednu godinu, kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.