Konkurs za postavljanje splavova do kraja avgusta

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2011, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za postavljanje splavova do kraja avgusta

BEOGRAD - Uprava Grada Beograda saopštila je da će konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje plovnih objekata u beogradskom priobalju biti raspisan do kraja avgusta.

- U ovom trenutku na teritoriji Beograda postoji 167 ugostiteljskih plovnih objekata, a nakon okončanja konkursa biće mesta za oko 200 splavova na beogradskim rekama - rekao je gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

On je naglasio da je grad odlučio da pokrene akciju uređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << priobalja reka i uvođenjem reda u oblasti plovnih objekata jer će to "povećati bezbednost građana, ojačati kapacitet grada, uvećati kulturni i turističi potencijali, bolje čuvati životnu sredinu i zdravlje ljudi i podići standard i kvalitet života".

Petrović je istakao da se nelegalno postavljeni splavovi, posebno ugostiteljski, nalaze u Beogradu već decenijama i da je to dovodilo do "lakših i težih incidenata, požara i potonuća".

Predsenik Komisije za plutajuće i plovne objekte i član gradskog veća Dejan Mali, objasnio je da će, pored vlasnika splavova, na konkurs moći da se prijave i oni koji još ne poseduju plovni objekat.

Mali je objasnio da će se prikupiti ponude za postavljanje splavova na ranije definisana mesta u pet predviđenih zona i da će korisniku sa najpovoljnijom ponudom, koji pritom ispunjava uslove (površinu, visinu i bezbednosne uslove objekta) biti dodeljeno željeno mesto.

Postupak će realizovati Komisija za sprovođenje javnog konkursa koju čini deset članova iz Uprave grada.

Mali je istakao da će se izbor vršiti javnim otvaranjem prijava i utvrđivanjem ispunjenosti uslova i da će nakon postupka Grad Beograd potpisati ugovore na 10 godina sa najbolje rangiranim ponuđačima.

- Vlasnicima splavova koji ne dobiju mesto ili se njihovi splavovi ne nalaze na predviđenom mestu biće dostavljen rok dok da ih sami uklone, a ako to ne urade grad će to učiniti za njih - rekao je Mali.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.