Koncert povodom 45 godina diplomatskih odnosa

Izvor: S media, 17.Maj.2010, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert povodom 45 godina diplomatskih odnosa

Svečani koncert, povodom 45 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Nemačke, priredjen je večeras u Beogradskoj filharmoniji, u prisustvu brojnih zvanica, medju kojima su bili i ambasadori dveju zemalja u Srbiji Artur Kol i Volfram Mas.

Na koncertu su nastupili duo Elena Rahelis (klavir) i Talia Or (sopran) i domaći umetnici duo Ognjen Popović (klarinet) i Ivan Aleksijević (klavir).

Muzika velikih nemačkih klasičara Gustava Malera, Arnolda Šenberga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Fridriha Holendera u nadahnutom izvodjenju soprana Talije Or, rodjene u Jerusalimu, umetnice koja gradi uspešnu karijeru u Nemačkoj uz klavirsku pratnju Rahelis, rodjene u Uzbekistanu, koja se školovala u Nemačkoj, najrečitije su potvrdili razumevanje i saradnju Izraela i Nemačke.

Pored solo pesama nemačkih klasičara sopran suptline tehnike, prefinjenog scenskog nastupa, ona je obradovala publiku muzikom svoje rodne zemlje, solo pesmama punim sete i lepote Izraela.

Još jedan nemački djak dao je doprinos večerašnjem koncertu, naš klarinetista Popović, koji je završio studije u Štutgardu i Minhenu, i koji je, uz klavirsku pratnju džez pijaniste Aleksijevića, člana Big benda TRS-a, izveo je svoje kompozicije.

Dve zemlje su uspostavile diplomatske odnose 13. maja 1965. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.