Konačno u svojoj kući

Izvor: Blic, 08.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno u svojoj kući

Dragana Vujanović, profesorka Farmaceutskog fakulteta, prvi put je obišla svojih 82, 2 kvadrata u zgradi u Ulici Olge Olkalaj sa Zoranom Alimpićem, v. d. gradonačelnika koji je njoj i još 34 stanara uručio ključeve. To je, ujedno, i poslednja raspodela iz Programa izgradnje 1.100 stanova.

Dragana je celog života živela u iznajmljenim stanovima i smatra da je mnogo energije potrošila tokom podstanarskog života.

- Naravno da sam zadovoljna, ali bih lagala kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne bi rekla da je ovo uspeh sa ukusom gorčine. Možda bih više uspeha imala i u svom radu. Dugo sam čekala ovaj dan - objasnila je Dragana.

Stanovi iz programa neprofitne izgradnje, koji je počeo 15.avgusta 2003. godine, do sada su useljeni na Čukaričkoj padini, Retenziji, Vojvođanskoj i Ulici Dr Ivana Ribara, kao i Bloku 29, a Grad će do kraja meseca raspisati još jedan konkurs. Pravo da se prijave imaće zaposleni u državnoj, gradskoj i opštinskoj upravi, javnim i komunalnim preduzećima, policiji, obrazovnim institucijama, slobodni umetnici, mladi bračni parovi, roditelji dece sa hendikepom, ratni vojni invalidi...Uslovi će biti isti, a cena kvadrata, najverovatnije, u 900 evra.

- Očekujem da će izgradnja ubuduće biti brža i efikasnija. Ovo nije naša obaveza, ali želimo da pomognemo onima koji nemaju dovoljno novca da kupe stanove. Želimo i da podstaknemo izgradnju - najavio je Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika.

Još 2000 stanova

Grad planira da izgradi još 2.000 neprofitnih stanova, a konkurs za prvih 1.000 očekuje se krajem meseca. Uslovi жe biti isti, kredit na 20 godina, uиeљжe жe iznositi 20 odsto, a kamata 0,5 odsto, љto je daleko povoljnije od klasiиnih trћiљnih uslova. U gradskoj upravi oиekuju veliki odziv graрana. Naime, na proљli konkurs za 1.000 stanova bilo je 5.885 prijava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.