Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2010, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za planska dokumenta

Rešenjem gradonačelnika Beograda formirana je Komisija za koordinaciju aktivnosti i nadzor nad izradom planskih dokumenata u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Predsednik ove komisije je gradski arhitekta Dejan Vasović, koji je za Beoinfo rekao da će prvi sastanak biti održan u sredu.

- Zakon o planiranju i izgradnji propisao je da se u roku od tri meseca od njegovog stupanja na snagu moraju doneti odluke o izradi nedostajućih planova, što je Skupština grada i učinila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na sednici 16. decembra prošle godine. Istim zakonom propisano je da se u roku od 18 meseci moraju usvojiti prostorni planovi sa elementima prostornog plana jedinice lokalne samouprave. To znači da nam u narednih 15 meseci predstoji zaista veliki posao. Jedan od zadataka ove komisije biće da utvrdi ko će, osim Urbanističkog zavoda, učestvovati u tom poslu, tačnije koga još možemo angažovati i od koga možemo očekivati pomoć da bismo sve završili u roku koji zakon propisuje - rekao je Dejan Vasović.

Pored glavnog gradskog arhitekte, članovi ove komisije su i Slobodan Dimitrijević, iz Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, Jelena Radivojević-Stojkov, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, i Nebojša Stefanović, predsednik Komisije za planove Skupštine grada Beograda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.