Ko će da gradi Kineski kulturni centar?

Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će da gradi Kineski kulturni centar?

Kompanija “Empiret”, ćerka firma kineske kompanije “Šandong haj spid grup”, raspisala je tender za generalnog izvođača radova na objektu Kineskog kulturnog centra u Novom Beogradu.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. septembar, piše portal eKapija, a kako je rekao Ilija Krilović, zadužen za sprovodenje tendera, uvodenje u posao zavišiće od postojeće dinamike radova i biće definisano ugovorom.

Za iskopavanje i postavljanje šipova angažovane su domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << firme, trenutno se radi na zaštiti temeljne jame, a rok za završetak objekta je 1. februar 2019. godine.

Pripremni radovi na izgradnji ovog zdanja na mestu nekadašnje kineske ambasade u Novom Beogradu, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, počeli su u julu ove godine.

Kako je ranije najavljeno, zgrada od 32.000 kvadratnih metara imaće dve podzemne etaže i osam nadzemnih, a njena izgradnja koštaće 45 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.