Klinika u Tiršovoj dobila aparat za merenje glukoze u krvi

Izvor: Studio B, 28.Jul.2010, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinika u Tiršovoj dobila aparat za merenje glukoze u krvi

Osiguravajuća kompanija Delta Đenerali poklonila je Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za efikasnu kontrolu nivoa glukoze u krvi.

Kako se navodi u saopštenju, u Tiršovoj se od dijabetesa leči 400 dece i do sada u praćenju te bolesti nije korišćen aparat za kontinuirano praćenje nivoa glukoze u krvi "gardijan ril tajm".

Ističe se da taj sistem, koji je dobila Klinika u Tiršovoj, predstavlja veliki napredak u tehnologiji vezanoj za dijabetes.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Uređaj, kako se precizira, alarmira ukoliko nivo glukoze u krvi padne ispod ili se popne preko prethodno podešenih graničnih vrednosti i tako pomaže u uspostavljanju kontrole nad dijabetesom.

Sredstva za kupovinu aparata, po izboru Univerzitetske dečije klinike, obezbedili su zaposleni Delta Đenerali osiguranja humanitarnom akcijom organizovanom u okviru 23. Beogradskog maratona.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.