Kisić Tepavčević: Maske u Beogradu obavezne u zatvorenom, odluka republičkog Kriznog štaba

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2020, 13:05

Kisić Tepavčević: Maske u Beogradu obavezne u zatvorenom, odluka republičkog Kriznog štaba

Zamenica direktora Instituta "Batut" i članica republičkog Кriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa Darija Кisić Tepavčević izjavila je danas da je od utorka 30. juna u 6.00 sati ujutru obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u Beogradu.

Kisić Tepavčević je za RTS izjavila da je ovu odluku doneo Krizni štab na sednici koja je upravo završena.

Ona je rekla da je ovakva odluka doneta jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a da je većina zaraženih boravila u zatvorenom prostoru, gde je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Prema njenim rečima, maske koje su građani obavezni da nose ne moraju biti hirurške, već mogu biti i platnene.

Na pitanje da li je doneta odluka o ograničenju broja ljudi u zatvorenom prostoru ona je rekla da će takva odluka biti doneta u zavisnosti od epidemiološke situacije, ali da zasad nije doneta.

Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OPASNO! Danas od 6 ujutru obavezno nošenje maski! I mladi mogu teško da obole od korone! ČITAJTE U KURIRU

Izvor: Kurir, 30.Jun.2020, 07:01

Od danas u Beogradu obavezno nošenje maski u gradskom prevozu i zatvorenim prostorima, a ako se ova odluka kriznog štaba ne bude poštovala, nakon nedelju dana uvešće se i novčane sankcije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.