Kaubojština nadomak Teksasa

Izvor: Politika, 04.Jun.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaubojština nadomak Teksasa

„Dovitljivi” građani odstranili deo zaštitne ograde na nadvožnjaku obilaznice iznad produžetka Vojvođanske ulice da bi skratili putovanje za dvadesetak kilometara

Sve donedavno, vozači koji su hteli da iz Surčina izađu na obilaznicu što vodi ka Ostružničkom mostu morali su da koriste put od raskrsnice u centru ovog naselja dugačak dvadesetak kilometara.

Kako ne bi više zaobilazili, „dovitljivi” građani su odstranili deo zaštitne ograde >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na nadvožnjaku obilaznice iznad produžetka Vojvođanske ulice, nekoliko kilometara udaljenom od „regularnog” skretanja. Tako je pred ulazom u surčinsko naselje Teksas nastala strma i rizična zemljana prečica što, sudeći po tragovima guma na njoj, ne smeta šoferima.

Podozrivi žitelji u prvi mah nerado pričaju o ovome, ali, već „na drugu loptu” govore o novoj priključnici. Smatraju, doduše, da je riskantna za vožnju, ali ujedno svedoče da se često koristi. Prema njihovim rečima, deo bankine uklonjen je pre nekoliko nedelja.

Upitan za komentar, Vojislav Janošević, predsednik opštine Surčin, bio je zatečen jer je za problem saznao od novinara „Politike” i izjavio da će odmah izaći na sporno mesto.

– Neko je odvrnuo šrafove i uklonio deo ograde, a ja sam naložio da se „parče” koje nedostaje vrati – rekao je Janošević posle obilaska nadvožnjaka, dodajući da je onaj ko je to uradio „znalački obavio posao”. On je naglasio da opština Surčin godinama urgira za izgradnju planirane priključnice između Dobanovaca i Surčina.

– Besmisleno je da 20 kilometara kružimo oko svojih domova kako bismo izašli na obilaznicu. To pokazuje i ovaj slučaj. Zbog nepostojanja prečice, oko 10.000 vozila dnevno prolazi kroz Dobanovce – ističe Janošević. Prema njegovim rečima, „Putevi Srbije” dali su saglasnost za poduhvat i sada se čeka na promenu generalnog urbanističkog plana grada.

– Promenom GUP-a očekujemo da bude izgrađena prečica koja će se uklopiti u projekat budućeg autoputa – zaključuje Janošević.

Sudeći po najavi iz gradskog Sekretarijata za saobraćaj, neizvesno je da li je optimizam prvog čoveka Surčina opravdan.

– Postoje još neke stvari koje se moraju rešiti na republičkom nivou, poput jedinstvenog sistema naplate, finansiranja izgradnje... Naši predstavnici su u proteklom periodu inicirali projekat i razgovarali smo o poduhvatu, ali, potrebno je da nadležne institucije na nivou Srbije usaglase stvari do detalja – rekao je Branko Smiljanić, zamenik gradskog sekretara za saobraćaj.

D. B.

[objavljeno: 04/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.