Karavan uspomena na bivše ljubavi

Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karavan uspomena na bivše ljubavi

„Muzej prekinutih veza" otvoren je sinoć u gareriji „Magacin". Ovo je kolekcija „ljubavnih uspomena", predmeta koje donose posetioci, a koji ih sećaju na lepe trenutke sa voljenom osobom, sa kojom više nisu u vezi.

Plišane igračke, pisma, slike, osušeno cveće, intimno rublje deo su ove neobične izložbe koja je već prvi dan svoje postavke izazvala veliko interesovanje. Galerija „Magacin" bila je puna radoznalih posetilaca koji su uz osmeh komentarisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dovitljive rečenice izložene kao objašnjeje uz eksponate.

- Ideja je uvek lična i intimna. Međutim, mi želimo da sačuvamo ljudsku emotivnu istoriju. Sigurna sam da će se i u Beogradu kolekcija znatno obogatiti - kaže Olinka Vištica, autorka izložbe. Ona i drugi autor, njen bivši dečko, Dražen Grubišić, nakon raskida odlučili su da ne bace svoje drage uspomene, već da od njih stvore ovu neobičnu kolekciju, koja za sada broji više od 400 predmeta.

- Na našem proputovanju imali smo i jednu zanimljivost. U Splitu devojka je donela jedan predmet, u isto vreme došao je i njen bivši dečko. Suočeni sa svojom prošlošću, odlučili su da se pomire - dodaje Dražen Grubišić.

Izložba traje već dve godine i do sada je bila u mnogim gradovima bivše Jugoslavije i Evrope.

Posebna čar je to što svi njeni posetoci mogu postati i autori, doniranjem svojih uspomena. Na ulazu u galeriju nalazi se sto gde se ostavljaju predmeti uz koje je obavezno napisati i komentar. Za one koji svoju bivšu ljubav imaju samo u sećanju postoji poseban deo „ispovedaonica", tu mogu ostaviti cd sa pesmama koje bude uspomene ili svoje osećaje mogu izraziti rečima u „Knjizi bivših ljubavi".

-Neki ženski poriv, pa možda čak i osveta, naveli su me da donesem svoje uspomene. Želela sam da dokažem sebi da sam konačno stavila tačku na jednu ljubav koja je od samog početka bila osuđena na propast - kaže Aleksandra Milinković, jedna naša hrabra sugrađanka koja je među prvima donirala predmete.

Galerija je otvorena do 18. marta, od 12 do 19 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.