Kancelarija za brze odgovore od septembra

Izvor: Studio B, 12.Jun.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za brze odgovore od septembra

U Privrednoj komori Beograda danas je predstavljen projekat Kancelarije za brze odgovore -"Biznis info centar" koji bi, kako je rekao gradonačelnik Siniša Mali, trebalo da počne sa radom od septembra.

Mali je istakao da taj projekat nudi višestruke koristi za grad, za privredu grada, ali i lokalnih samouprava, jer bi vlast na taj način saznala koji su najveći problemi preduzetnika na teritoriji Beograda, pa bi samim tim neke strategije, vizije i planove pravili upravo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << osnovu toga što bi se saznalo na terenu.

"Sa druge strane, ostvarili bismo cilj koji je za nas u ovom trenutku najvažniji, a to je da pokušamo da podstaknemo privredni rast i razvoj u Beogradu, i da na bilo koji način zaposlimo makar jednog zaposlenog više nego što ih je danas", rekao je Mali i dodao da je to "pravi koncept u pravo vreme".

Ovaj projekat realizuje grad Beograd u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, Zavodom za informatiku i statistiku i Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije.

- Ideja je da svakom potencijalnom investitoru, privredniku, preduzetniku budemo na raspolaganju kako bismo pokušali da rešimo njihove probleme na brz i efikasan način. Prošlo je samo tri nedelje, ali zahvaljujući svima koji su bili uključeni u ovaj posao, koncept projekta danas je pred vama. On će biti višestruko koristan kako za lokalne samouprave tako i za grad, a naročito za privredu. Želja nam je da na jednom mestu, u jednoj kancelariji u svakoj lokalnoj samoupravi imamo po jednu osobu koja je informaciono povezana sa gradom i Privrednom komorom Beograda kako bi svi privrednici mogli da dobiju odgovore u vezi sa poreskom politikom, osnivanjem firmi, komunalnim taksama, i svim onim problemima koje lokalna samouprava može da reši ili da pomogne u njihovom rešavanju - rekao je Siniša Mali.

On je precizirao da će takva komunikacija biti od velikog značaja jer, s jedne strane, znaće se najveći problemi i moći će da se prave strategije i vizije, a s druge strane, pospešuje se privredni razvoj i zapošljavanje. Ovaj projekat treba da počne da se realizuje već od septembra.

Lokalne samouprave neće imati nikakve troškove, već će im grad Beograd i Privredna komora Beograda pomoći u smislu nabavke neophodne opreme. Na njima je samo da obezbede jednu osobu koja bi bila deo Kancelarije za brze informacije privredi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici beogradskih lokalnih samouprava, gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević, koji je i održao prezentaciju, kao i Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.