Kamen temeljac za novu polikliniku

Izvor: Politika, 24.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamen temeljac za novu polikliniku

Izgradnja novog objekta, od 1.600 kvadratnih metara, koštaće 143 miliona dinara, a novac će biti obezbeđen iz republičkog budžeta

U okviru kompleksa Kliničko-bolničkog centra "Bežanijska kosa" juče je svečano postavljen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade poliklinike, koja će, kako je najavljeno, biti završena do sredine iduće godine.

– Izgradnja novog objekta, od 1.600 kvadratnih metara, koštaće 143 miliona dinara, a novac će biti obezbeđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz republičkog budžeta. To je prva investicija Vlade Srbije "od poda do krova", za razliku od dosadašnjih ulaganja u obnovu postojećih zdravstvenih ustanova i objekata. U poliklinici će biti obavljani ambulantni pregledi i hemoterapijsko lečenje pacijenata – istakao je dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, koji je postavio kamen temeljac.

U KBC "Bežanijska kosa" dnevno pregled obavi 500 i 700 pacijenata, a na godišnjem nivou u toj zdravstvenoj ustanovi bude pregledano i zbrinuto oko 200.000 pacijenata.

Ministar Milosavljević je podsetio da će do kraja 2007. godine biti završeni i započeti radovi u 24 bolnice u Srbiji, vredni 100 miliona evra.

– Planirana su i ulaganja u Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i Institut u Kamenici, kao i obnova 157 domova zdravlja. Takođe, očekujemo da će i u septembru biti postignut dogovor sa Evropskom investicionom bankom o dobijanju 150 miliona evra, koji će biti uloženi u kliničke centre. Osim toga, u okviru Nacionalnog investicionog plana, koji je stupio na snagu prošlog meseca, do 2011. godine u modernizaciju zdravstvenog sistema Srbije biće uloženo oko 311 miliona evra – dodao je dr Milosavljević.

G. B.

[objavljeno: 24.08.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.