KRIVAC ILI HEROJ? Žena udarila dvoje dece i u isto vreme sprečila još veću tragediju

Izvor: Blic, 05.Dec.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVAC ILI HEROJ? Žena udarila dvoje dece i u isto vreme sprečila još veću tragediju

Začuo se plač i vrisak i nastala je prava panika kada je juče ispred škole na velikom odmoru Beograđanka automobilom udarila troje dece.

Nesreća se dogodila kod Osnovne škole „Veselin Masleša“ za vreme velikog odmora oko 15.30 sati.

Deca su sa lakšim telesnim povredama zbrinuta u Dečjoj bolnici u Tiršovoj i ubrzo su bili pušteni kući.

Tri dečaka udario je automobil koji je neposredno pre toga bio parkiran svega nekoliko metara dalje u Ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stevana Jakovljevića. Žena koja je bila za volanom vozila je troje male dece.

Njoj je usred vožnje zakočila papučica, nije mogla da zakoči. Da bi izbegla tragediju, naglo je skrenula, probila ogradu privatnog dvorišta i udarila u kuću.

Komšija ispred čije kuće je bio parkiran auto Rade Jorović kaže da je ženu viđao i ranije, jer je dolazila po decu, ali da je nije poznavao. Dešava se, kaže, da automobili prebrzo prolaze pored škole, ali ovakav udes ne pamti.

- Za 30 godina na ovom mestu se nije se dogodilo tako nešto - priča Beograđanin Rade Jorović.

- Zatekla sam ih kako stoje sa strane. Dva nastavnika držala su dečaka koji nije mogao da hoda. Za jednog učenika sam insistirala da ga pogledaju jer je imao oderotine, a bio je i uplašen. Vrlo sam potresena i niko od nas se nije smirio. Na sreću, ova deca su ipak dobro reagovala, bili su pribrani i neki su izbegli to što je moglo da se desi... Valjda će biti sve u redu - kazala je kroz uzdah direktorka OŠ „Veselin Masleša“ Natalija Matić.

Deca su izašla sa časa i prisećala se nesreće.

- Mogao sam da poginem - kazao je jedan dečak.

Prepričavali su kako je njihov drugar bio zarobljen između automobila i ograde, pa se čak i onesvestio, a drugi je udario u ivičnjak. Kažu da su neki od njih i sve vreme plakali. Ipak, bili su svesni da je prava tragedija izbegnuta i niko ne osuđuje ženu koja je bila za volanom.

- Ona nije pijana ni luda, ni drogirana. Zaglavila joj se papučica gasa i da ne bi zgazila drugu decu ona je uletela u dvorište. Uradila je najbolje što je mogla. Na ulici je bila gomila dece i da je produžila pravo zgazila bi njih 10, ko zna... Plakala je, ona je kao prvo rizikovala svoju decu kad je uletela da udari u kuću - kaže Milivoje Popović, komšija u čijem dvorištu je završio automobil.

Slično priča i radnik obezbeđenja Dragan Š. koji je odmah pritrčao i obavestio direktorku.

- Jedan je pao na haubu, drugog je automobil gurnuo, a jednog zakačio… Njih trojica su iz istog odeljenja. U automobilu je bilo troje dece, dva iz obdaništa, a jedno prvi razred. Plače ona, plaču deca… - priseća se Dragan Š.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.