KREĆE SREĐIVANJE VINČE Potpisan ugovor za deponiju od 300 miliona evra na 25 godina

Izvor: Blic, 29.Sep.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KREĆE SREĐIVANJE VINČE Potpisan ugovor za deponiju od 300 miliona evra na 25 godina

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici konzorcijuma koji predvodi francuska kompanija “Suez” potpisali su danas ugovor o javno - privatnom partnerstvu za izgradnju postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije “Vinča”.

Investicija je vredna oko 300 miliona evra, a ugovor je na 25 godina. Njime je predviđeno da partner prvo sanira postojeću deponiju “Vinča”, staru više od 40 godina, a očekuje se da izgradnja postrojenja počne naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, i da traje oko tri godine.

Osim prerade otpada, u novoj fabrici prozivodiće se i toplotna i električna energija. Takođe, u novom postrojenju tretiraće se otpad koji ne može da ide u reciklažu, dok će u međuvremenu, do izgradnje fabrike, grad u svim opštinama napraviti reciklažna dvorišta za odvajanje otpada koji može da se reciklira.

- Ovaj ugovor je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji u poslednjih nekoliko decenija, kojim se rešava višedecenijski problem deponije u Vinči - rekao je Mali i podvukao da je reč o najvećem ugovoru o javno-privatnom partnerstvu u ovom trenutku u ovom delu Evrope.

Predstavnica kompanije “Suez” Mari An Debon istakla je da je ta kompanija spremna da napravi korak ka unapredjenju kvaliteta života u Beogradu izgradnjom postrojenja za preradu otpada.

- U fabrici će se preradjivati velika količina otpada i istovremeno proizvoditi oko 80 miliona kilovatsati energije - rekla je Mari An Debon.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vinča dobija fabriku i najvredniji ugovor trenutno

Izvor: B92, 29.Sep.2017

Potpisan je ugovor za gradnju fabrike za preradu otpada u Vinči. Kako je rečeno, reč je o najvećem ugovoru o javno-privatnom partnerstvu u ovom delu Evrope...Gradonačelnik Siniša Mali i predstavnici konzorcijuma koji predvodi francuska kompanija Suez potpisali su ugovor o javno - privatnom partnerstvu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.