KONCERT ZA KRAJ KAMPANJE BEOGRAD-GRAD BEZ NASILJA

Izvor: Kurir, 19.Nov.2011, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONCERT ZA KRAJ KAMPANJE "BEOGRAD-GRAD BEZ NASILJA"

BEOGRAD - Kampanja "Beograd - grad bez nasilja", koja je pokrenuta sa ciljem smanjenja nasilništva i diskriminacije među srednjoškolcima, biće zvanično završena velikim koncertom đačkih demo bendova 10. decembra.

Koncert će biti održan u Kulturnom centru Božidarac i on predstavlja samo jedan segment kampanje, čiji su osnovni deo činile tematske radionice o teleranciji i diskriminaciji, koje su od početka godine organizovane u šest beogradskih gimnazija, rekao je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Danko Runić.

"Do sada je u Prvoj, Trećoj, Petoj, Devetoj i Trinaestoj beogradskoj gimnaziji održano deset radionica, na kojima je po tridesetak učenika razgovaralo o ljudskim pravima, predrasudama, kao i o pravima koja se stiču punoletstvom", rekao je Runić i dodao da su radionice organizovane u saradnji sa nastavnicima građanskog vaspitanja i sertifikovanim trenerima iz Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR), a projekat ima podršku i drugih nevladinih organizacija.

Prema njegovim rečima, cilj je da se takva vrsta neformalnog obrazovanja o ljudskim pravima iduće godine uvede u sve srednje škole.

On je ukazao na porast nasilja i netolerancije među srednjoškolcima, s obzirom da rezultati nedavno objavljenog istarživanja Helsinškog odbora za ljudska prava pokazuje da je polovina ispitanika bila na neki način suočena sa nasiljem u školi.

Istarživanje je pokazalo i da mladi imaju veoma tradicinalističke stavove o braku, i položaju žena u porodici, kao i da nemaju razumevanja za različitosti, a pre svega za osobe koje pripadaju LGBT populaciji.

Kampanju "Beograd - grad bez nasilja" realizuju Agencija za evropske integracije u saradnji sa udruženjima grada Beograda, YIHR i Kancelarija za mlade gradske uprave grada Beograda, uz podršku drugih gradskih institucija.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Koncert za kraj kampanje "Beograd-grad bez nasilja"

Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2011, 08:28

BEOGRAD - Kampanja "Beograd - grad bez nasilja", koja je pokrenuta sa ciljem smanjenja nasilništva i diskriminacije među srednjoškolcima, biće zvanično završena velikim koncertom đačkih demo bendova 10. decembra...Koncert će biti održan u Kulturnom centru Božidarac i on predstavlja samo jedan...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.