KONAČNO ODLUČENO: Samo u ovom naselju u Beogradu smeju da se drže životinje, inače ćete platiti kaznu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONAČNO ODLUČENO: Samo u ovom naselju u Beogradu smeju da se drže životinje, inače ćete platiti kaznu (FOTO)

Prasad, jagnjad, ždrebad, koze, ali i drugi primerci životinja, koji su često na ispaši na ulicama Zvezdare, naročito Konjarniku, stigli su danas na tačku dnevnog reda sednice skupštine ove opštine.

Pre svega, doneta je Odluka o držanju domaćih životinja, koja podrazumeva da se kopitari, papkari, živina i kunići odgajaju u nekomercijalne svrhe samo u Velikom Mokrom Lugu u ekonomskim objektima izgrađenim pod propisanim uslovima.

U praksi, slučaj je zantno drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << - Zvezdarci baš u užem delu područja opštine, Mirijevu i Malom Mokrom Lugu najčešće naleću na slobodno tumarajuće konje, svinje i koze, gde prema donesenom propisu, tu uopšte nije dozvoljeno njihovo držanje.

Po Odluci, kako piše Blic, životinje mogu da se drže u dvorištu i zajedničkom dvorištu porodične kuće, udaljeni najmanje 10 metara od najbližeg stambenog objekta na susednoj parceli.

A post shared by Dejan Dinic (@dejandinic) on May 4, 2017 at 10:43am PDT

Takođe, akt daje i ovlašćenja komunalnom inspektoru u vršenju inspekcijskog nadzora i to:

- da naredi izvršavanje utvrđenih obaveza i preduzimanje mera za otklanjanje nedostataka;

- da naloži uklanjanje, odnosno izmeštanje životinje ili objekta za smeštaj kada se oni drže protivno odluci a ne postoji mogućnost da se njihovo držanje uskladi sa odlukom) ili držalac ne otkloni rešenjem inspektora utvrđene nedostatke;

- izda prekršajni nalog;

- preduzme druge mere u skladu sa zakonom i propisima grada.

Držalac životinje dužan je da komunalnom inspektoru omogući neometano vršenje poslova, omogući pristup objektima i životinjama, stavi na uvid sva potrebna dokumenta i u ostavljenom roku dostavi potrebne podatke i postupi po nalogu.

KOJE SU KAZNE AKO OVO NE POŠTUJETE

Novčanom kaznom u iznosu od 2.500 do 75.000 kazniće se za prekršaj fizičko lice, stoji u Službenom glasniku od prošle godine.

Nova pravila tek treba da budu objavljena.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.